Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов към кандидатите за министри: Покажете плочки, това е новата мода! Куцам, но главата ми е здрава!
България Важно

Борисов към кандидатите за министри: Покажете плочки, това е новата мода! Куцам, но главата ми е здрава!

Бойко Борисов

„Те сега се радват, че куцам, но главата ми е здрава“. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който  събра част от ГЕРБ, за да представи пред тях състава на кабинета, който ще предложи. Борисов е в болница „Софиямед“, където вчера претърпя операция на коляното.

Борисов отсече, че политиците в ГЕРБ са можещи и знаещи.„Да не говорим за умните и красивите, я вижте на правната комисия какъв е, я покажете малко плочки, малко се разголете, това е новата мода“, обърна се той към съпартийците си.

,,Не можем да отречем успехите през тези четири години и в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с Патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично“, коментира Борисов.

„Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата е по-важно. Без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Даниел Митов, който е най-евроатлантантическият човек. Да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство, добави той.

,,В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател на парламента от първата политическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов като кандидат за министър-председател. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма“, обясни още премиерът в оставка.

„Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих, каза Борисов.

За министър на културата ГЕРБ предлага завършилия в Нидерландия музикант Калин Вельов. ,,Длъжни сме да оценим и това, че работи добре като депутат. Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват и защо са против теб“, обясни Борисов.

Депутатът Александър Иванов е предложен за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението. „Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че работя и мисля напред. Куцук-куцук, ама главата ми е здрава, отсече лидерът на ГЕРБ.

,,Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство, особено за втората партия, това означава страх и безотговорност, ако те избягат от отговорност, защото имаме депутата Слави Трифонов и трябва да отиде в парламента, не аз“, добави още той.

Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план – каквото искате. Не спекулираайте повече с плана (Планът за устойчивост и възстановяване, б.р.), защото в неделя пред всички медии представихме плана. Те затова време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят, закани се Борисов, който обяви, че ще е силна опозиция.

,,Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви – Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем. А иначе искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната“, припомни премиерът по повод Христо Иванов и „Демократична България“.

Ивелина Василева ще е министър на околната среда и водите, тъй като е била успешен министър и няма как и „зелените“ да са против нея според Борисов.

Август месец беше най-добрият за мен, защото реформирахме ГЕРБ, те ни направиха по-силни. Лошото е, че знаят и другото продължение – само да сме живи. Защото знаете, че няма човек, няма проблем. Това искат… С останалите министри си оставаме – Дончев безспорно е най-големият капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само за първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят – цяла година близо. Дори им предлагахме да се включат, защото, ако те са хитри и коварни, да гласуват правителството и да се гаврят с вас, но едва ли тщеславието им ще го позволи. Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева – най-добрият социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над десет процента, сподели още председателят на ГЕРБ.

,,Жечо Станков е ново лице – министър на икономиката, Десислава Танева на земеделието. Делян Добрев – на енергетиката, завършил „Харвард“, преби ги всички в Хасково и го реабилитираха самите хора след клеветите по негов адрес, като гласуваха за него. Страхлив е този, който няма отговорност да направи кабинет. Защото е много лесно да обясняваш кой е страхлив, но това се измерва само по едно – дали можеш да носиш отговорност. И аз я носих от сутрин до вечер! Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите“, коментира още той по повод новите партии в Народното събрание.

Страх ги е, че ще спра да куцукам и ще се върна един ден. Ще си почина, те ще покажат какво могат и ще се върна, като се види, че не могат. Аз съм показал опита и мъдростта си през тези години. Затова и тези хора стоят около мен и ме слушат, не защото съм по-силен. Ето, Дилов ми каза, че ако знаят колко съм умен и колко неща знам, ще се побъркат. Но аз му казах, че е по-добре да ме подценяват. Да си говорят за „Винету“, а те са две книги и дори това не знаят и говорят само за една. Нека ме подценяват, обяви Борисов.

,,Дълги години съм искал да не съм агресивен човек и съм успявал. Това съм работил, затова съм стигнал до национален треньор по карате, това е уважение към противника, покланяш се на победителя. Пет поредни избора сме ги победили на парламентарен вот, 14 общо избори сме печелили. Те вместо да благодарят, ме пращат да си гледам внуците. Но ги е страх, че един ден ще спра да куцам и ще се върна, ще се мобилизирам. Сега вие сте министри и кандидат премиери и ме слушате, Любо стой до мен, не защото съм по-силен, а защото имам опит и мъдрост“, коментира още той.

Сега го разбирам Слави. Не е лесна тази работа и това не го прави по-слаб. Аз го обичам, защото е доказал 30 години, че е добър в едно нещо. Това е геройство, когато имаш болка да си вършиш работата, отсече премиерът.

След това той се ръкува с новите министри, които ще предложи ГЕРБ, а те му пожелаха здраве. Лекарите обаче чакаха Борисов и го предупредиха, че трябва да лежи, за да не кърви раната му, а той им благодари за грижите.

Още новини по темата

Проектокабинетът „Митов“ – нови и стари лица от ГЕРБ, министри от СДС и гражданската квота

Борисов на живо от болницата, представя кабинета на ГЕРБ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...