Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Даниел Митов: Ще търсим подкрепа от „Демократична България“, ще говорим и с ИТН
България Важно Политика

Даниел Митов: Ще търсим подкрепа от „Демократична България“, ще говорим и с ИТН

Даниел Митов
Даниел Митов

Държавата има нужда от стабилно правителство. Ще търсим подкрепа от парламентарните групи и партиите, които стоят идеологически най-близо до нас. Ще започнем с „Демократична България“. Ще ги поканим най-официално на консултации, от тях зависи дали ще се отзоват. Ще водим разговори и с „Има такъв народ“. Това заяви пред журналисти номинираният за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като взе от президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство.

„Днес обявихме персоналният състав на проектокабинета. Видяхте, че това е амалгама между приемственост и опит, от една страна, и от друга – обновление. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, които са готови от първия ден от стъпването в длъжност, ако бъде приет този състав на кабинета, да влязат в ролите си, така че да можем да се справим както с пандемичната криза, така и да предложим мерки за икономическо възстановяване“, обясни  Даниел Митов.

Той изрази надежда, че в българския парламент може да се възстанови „нормалното, държавническо говорене“. „Казвали сме нееднократно, че кампанията отмина и в момента сме в период, в който трябва да се работи. Държавата има нужда от стабилен кабинет и то бързо“, допълни Даниел Митов.

По думите му ГЕРБ-СДС не са водили неофициални разговори. „Ще ги водим официални, от БСП и ДПС няма да търсим подкрепа. Колкото е необходимо ще държим мандата, няма да бавим излишно процедурата. Ще направим всичко възможно  да влезем в срокове“, категоричен беше кандидатът за премиер.

На въпрос дали има вариант за връщане на мандата, той отговори, че всички опции са отворени. Попитан на какви компромиси са склонни, Митов каза: „Правят се компромиси, когато се гооври за подкрепа и коалиции. Преодоляването на пандемичната криза е основният приоритет, както и икономическото възстановяване след това. Живеем в тежки времена и България трябва да има ясно позициониране в синхрон с НАТО и ЕС“, коментира още Митов.

Той обясни, че персоналният състав на кандидатите за министри е обсъден между него и Борисов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Президентът Радев връчи на ГЕРБ-СДС мандат за съставяне на правителство

Борисов към кандидатите за министри: Покажете плочки, това е новата мода! Куцам, но главата ми е здрава!

Борисов на живо от болницата, представя кабинета на ГЕРБ

Оперираха Борисов, изписват го най-рано утре

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...