Quantcast
Новини Пловдив » България » Ели и Ангел от Мусала Софт: Работим от Пловдив и отвсякъде
България Важно Интервю Истории Мнения Общество Технологии

Ели и Ангел от Мусала Софт: Работим от Пловдив и отвсякъде

Ели и Ангел от МусалаСофт
Ели и Ангел от МусалаСофт
  • Истории за технологии от града на тепетата

Представяме ви Елеонора Дичева, Senior QA Engineer и Ангел Георгиев, Data & Analytics Engineer – и двамата от Пловдив и част от екипа на софтуерна компания Мусала Софт. Те споделят за магията на Пловдив, за възможността за работа за компанията „отвсякъде“, включително от Пловдив и региона, за ИТ вибрациите в града и как успяват да са професионалисти и „айляци“ едновременно 😊

– Какво е Пловдив за теб ?

– Ели: Пловдив е градът на моите детинско-безгрижни лета, на лудешката свобода, на котките и на пържените филийки на баба. Родена съм тук, но по бащина линия семейният дом се изгради в Пазарджик. Пловдив е моето „на село“, където е пълно с игри на „Дама“ и разходки с приятели по най-дългата Главна в Европа. Факт – проверете Уикипедия 😉

 – Ангел: За мен Пловдив е всичко – родно място, детство, много игра, приятели, завършване на основно и средно образование, студентски години в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.  Вярвам, че човек е човек, когато е в движение и не спирам да спортувам – футбол, волейбол и други. Имам цяла „галерия“ с приключенията с приятелите – почти на 100% пловдивска банда – която не спирам да попълвам с хубави емоции.

– Как се забъркахте в света на технологиите?

– Ели: Завърших езиковата гимназия в Пазарджик с немски, а и математиката ми течеше в жилите. Комбинирах двете си любими ученически емоции и се записах в специалност “Компютърни системи и технологии“ във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) към Технически университет – София, по-известен като Немския факултет. Мусала Софт са ни идвали на гости във факултета и са разказвали за проектите си с яки международни клиенти. Реших да кандидатствам – и така вече повече от 4 години съм във вихъра на проекти за най-големите телекоми и банки в България и в света.

– Ангел: Математиката ми върви от малък и винаги съм се въртял покрай компютрите. Любопитен съм и все търся да уплътнявам с нещо ново „свободното време“ – разбирайте да редувам различни спортни активности навън с експерименти в кода. Стартирах с Pascal някъде в 9-ти клас. Завърших Търговската гимназия, а след това ПУ. В момента развивам магистърската си теза към ФМИ на Софийски университет в сферата на изкуствения интелект.

Върху какви проекти работите в момента?

Ели: Работата на QA по много приятно екстравагантен начин комбинира математическа логика и  художествения, естетически издържан усет към детайла. Възприемам работата си като инженер по качеството като естествено професионално продължение на личностното ми развитие.

Стартирах в CMS проект за голям български телеком. В момента плувам във водите на Интернет на нещата (IoT) и съм част от голям географски дистрибутиран екип, с който разработваме иновационната платформа за умен дом Magenta SmartHome на Deutsche Telecom. Проектът е система за автоматизация на работата с умни устройва използвани в едно домакинство – т. нар. Smart Home. Тя дава възможност на потребителите по удобен начин да управляват, програмират и настройват дистанционно уредите – да ги стартират, да ги спират … По този начин се управляват осветление, отопление, перални, хладилници, пожарни датчици и много други уреди. С мусаленския екип от почти 30 QA инженери  се грижим за този Smart Home синхрон.

Ангел: Започнах в Мусала Софт преди 1 год. и половина. Директно скочих в проект за кредитни услуги.  Основната ми задача в него е да се грижа за част от данните в базата и да ги предоставям на по-горните слоеве на софтуерна разработка. За реализирането на тази цел използвам магията на Oracle PL/SQL. Чрез него се изграждат заявки към базата от данни, които трябва да изпълняват бизнес изискванията – да са достатъчно бързи и пълни. Решението, което разработваме, спомага на клиентите при изчисляването на кредитен рейтинг и им предоставя нужните отчети.

– Какво ти предстои в личен и професионален план?

– Ели: Предстои успешно комбиниране на уюта на фирмения офиса с уюта на домашния офис. Екипът ни е изграден от професионалисти, атмосферата е приятелска и сме майстори на това да си вършим отлично  работата и отлично да се забавляваме. Заедно!  Екипните срещи са закон  – както daily-та, така и срещите на открито на по бира в градския парк или в планината. Възможността за смесен модел на работа от офис и отвсякъде придаде нови измерения на всичко, което обичам да правя. Фен съм на пътешествията и спорта – зимата съчетавам спускането по планините с работата от топла хижа с красива гледка, а пък лятото –  с планински преходи, морски бриз и велотуризъм.

– Ангел: Перфекционист съм и харесвам много това, което правя. Обожавам да работя с данни, да се грижа за тях, да ги подреждам и анализирам. Чувствам се на място  в екипа, в проекта, в цялата мусаленска енергия. Лятото колегите организираха страхотно лятно парти със Стефан Вълдобрев. Да, не сме свръхголеми като брой хора – > 500+, но не сме и малко. Открито си общуваме в компанията, има силна фирмена култура  … гледаме в една посока. Случваме неща заедно, учим се един от друг, споделяме професионален опит и свободно време. Предстои ми да продължа да се развивам професионално, да завърша магистратурата си и да покоря нови държави с дамата на сърцето си 😊  Мусала Софт нямат офис в любимия ми Пловдив, но в режим #work from #anywhere всеки от региона може да се включи смело в екипа, без да променя „айляшката“ си локация. Join #MusalaSoft from #Plovdiv!

 


Мусала Софт

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...