Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Иван Костов: ГЕРБ е в политическа изолация, хубаво е да се запита защо
България Важно

Иван Костов: ГЕРБ е в политическа изолация, хубаво е да се запита защо

Иван Костов
Иван Костов

ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и мандатът заслужено се дава на тази партия. Но ГЕРБ е в политическа изолация. Вече няколко седмици те не си задават въпроса защо са в тази изолация. Но ако не намерят отговора, рискуват да останат изолирани и в бъдеще. Не се вижда възможност да спечелят мнозинство в парламента“. Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.

Според него ГЕРБ са изпаднали в изолация, защото „политиката не е даване и угаждане на интереси“: „Политиката не е в отстъпки при протести и удовлетворяване при лобистки натиск, не е задоволяване на емоциите и възбудите на една или друга общност. Не е следване на течението. Това го прави мъртвата риба и боклукът. Политиката е преследване на общото благо, дори когато обществото не го разбира. Истинската политика е убеждаване и вдъхновяване на хората да дадат повече от себе си“, каза още той.

Той допълни:„Искам да кажа нещо насърчително за този, който ще поеме съдбата на страната ни в свои ръце. Той ще има доверие да приложи противоепидемични мерки, които лишеното от доверие управление на ГЕРБ нямаше как да приложи. Той може да бъде по-силен в овладяването на кризата, защото разполага с много по-мощен ресурс от доверие. Същото се отнася и за икономиката“.

Той е категоричен, че това правителство ще има своите 100 дни, в които може да направи решителни неща, включително да овладее кризата./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...