Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Потвърдиха присъдите на бившия шеф на Районното в Раковски и колегите му за поискан подкуп
Пловдив Съд и Прокуратура

Потвърдиха присъдите на бившия шеф на Районното в Раковски и колегите му за поискан подкуп

Георги Илиев в съда.
Георги Илиев в съда.

Апелативният съд в Пловдив потвърди наказанията на бившия началник на РУ Раковски Георги Илиев  и неговите четирима съучастници във взимането на подкуп, като отхвърли жалбите ми като неоснователни. Според апелативните магистрати първоинстанционният съд правилно и законосъобразно е преценил вината им и е определил размера на наказанията на всеки от подсъдимите.

Бившият шеф на Районното в Раковски Георги Илиев и вече освободените от системата на МВР полицаи Стефан Модев и Валентин Гоцев получиха ефективни присъди за поискания и получен подкуп от 10 000 евро от търговеца на контрабандни цигари Метин Мустафа, за да унищожат преписка срещу него. За виновен в това престъпление е признат и бившият полицай Желязко Колев, но той се размина с условна присъда.  Подкупът е получен на 15 март 2017 г., а през декември 2016 г.  Модев и Атанасов задигнали от Мустафа 5000 кутии цигари марка „BUSI-NEES ROYALS“, на стойност 37 500 лева, кожен калъф и  4000 лева, като го причакали с колата му край Лаута. Атанасов също е с ефективна присъда, но само за участието си в грабежа.

Присъдата на Петър Атанасов е 6 години  затвор при първоначален строг режим, на Стефан Модев – едно общо най-тежко наказание в размер на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, глоба в размер на 6000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 6 години.

Валентин Гоцев е осъден на 4 години затвор  при първоначален общ режим, глоба от  4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 5 години.

Желязко Колев е с условна присъда от 3 години с изпитателен срок от 5 години, глоба в размер на 3000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 4 години.

Присъдата на Георги Илиев е 5 години затвор  при първоначален общ режим, глоба в размер на 5000 лева и лишаване от право да заема длъжност в органите на МВР за срок от 6 години.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...