Quantcast
Новини Пловдив » България » Президентът Радев връчи на ГЕРБ-СДС мандат за съставяне на правителство
България Важно Политика

Президентът Радев връчи на ГЕРБ-СДС мандат за съставяне на правителство

Румен Радев връчи на Даниел Митов мандат за съставяне на правителство на 20 април

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Кандидат за министър-председател на най-голямата парламентарна група в 45-то Народно събрание Даниел Митов пристигна лично в сградата на президентството за връчването на мандата. Заедно с него дойдоха вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„В изпълнение на чл-. 99 ал 1 от Конституцията ви възлагам да съставите правителство. Очаквам в 7-дневен срок да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на обществените очаквания за справедливост, социална ангажираност и икономически растеж. Правителство, което да ръководи ефективно страната и да я изведе от днешната криза“, обърна се президентът Румен Радев  към Даниел Митов и връчи папката.

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви по-рано имената на министрите, номинирани за постове в кабинета.

По закон, ако първата политическа сила те не успее да събере подкрепа в парламента, следва втори опит със следващата политическа сила – „Има такъв народ”. Ако се стигне до връчване на трети мандат, той се дава на политическа сила по преценка на държавния глава./ПловдивПрес

Още новини по темата

Борисов към кандидатите за министри: Покажете плочки, това е новата мода! Куцам, но главата ми е здрава!

Проектокабинетът „Митов“ – нови и стари лица от ГЕРБ, министри от СДС и гражданската квота

Борисов на живо от болницата, представя кабинета на ГЕРБ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...