Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Цял квартал пропищя: „Електролукс Табаков“ си оставиха ръцете на обекта ВИДЕО
Община Пловдив Случка на деня

Цял квартал пропищя: „Електролукс Табаков“ си оставиха ръцете на обекта ВИДЕО

Върху градинката е изсипан цимент, въргалят се и туби.
Върху градинката е изсипан цимент, въргалят се и туби.

Дойдоха, разкалаяха, „оставиха си ръцете“ и си тръгнаха. Това коментират хората от ул. „Върховръх“ в район Централен за работата на фирма „Електролукс Табаков“, която копае от началото на месеца в квартала.

Вече трета седмица междублоковото пространство в квартала зад детска градина „Мирослава“ тъне в кал и е истинско приключение за жителите да излязат на работа и да се приберат вкъщи. „Къщата ми заприлича на кална нива“, възмущава се Иванка Георгиева.

„Табаков“ работи немарливо и гази всички нормативни уредби още от самото начало на работата. Появиха се един ден и започнаха да копаят за полагане на кабел, без да са поставили предупредителни табели. Налепиха някакви листове по входовете чак след като бяха разкопали подходите към квартала, възмущават се хората.

Оказа се, че за полагането на един кабел имат разрешение да копаят до 16 април, но вместо да бързат да приключат, дори днес – 20 април обектът е като зарязан и замазан.

При прокопаването на канала за кабела нараниха дърво, което най-вероятно ще изсъхне.
При прокопаването на канала за кабела от бригадата на „Табаков“ нараниха дърво, което най-вероятно ще изсъхне.
Стълбището на алеята между двата блока е за сървайвър, но не и пътека за преминаване
Стълбището на алеята между двата блока е за сървайвър, но не и пътека за преминаване

Пътеката между двата блока на „Върховръх“ №№ 6 и 4 е като правена в час по трудово. Не са минали два дни откакто уж я възстановиха, а бордюрите на стълбите се клатят, на места плочки липсват и е замаскирано с пясък, а върху градинката пред блока има изхвърлена купчина цимент и празни туби, вместо да се оформи площадката както беше.

От другата страна, където беше зелена трева, сега е разорана нива с боклуци – камъни и парчета от тухли.

На забележка от страна на живеещите в квартала, бригадирът, който обикаля със сигнална жилетка на „Пътища“ АД, отвръща, че си работят съгласно разрешителното от район „Централен“.  А работниците му по цял ден си клатеха краката по пейките в градинката пред блока. И явно на бригадира и началниците му не им пука, че оставят обекта като след бомбардировка. /ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...