Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 1000 пловдивчани искат да сменят печката с климатик
Градът Екология Пловдив

1000 пловдивчани искат да сменят печката с климатик

На пресконференция разясниха сроковете.

Мария МОРУНОВА

Около 1000 пловдивчани са заявили желание да сменят печката си на дърва и въглища с алтернативно отопление. Повечето желаещи искат вместо кюмбе искат да се отопляват с климатик, който да получат безплатно по проекта за подмяна на печките.

До 23 май тази година изтича първият етап на проекта, който е на стойност 13,8 млн. лв. Този етап включва запознаване на хората с проекта и възможностите за смяна на отоплителните уреди в едно домакинство, консултации с експерт кое отопление би било най-добрата алтернатива и защо, както и подаването на декларация за участие в проекта.

След подаването на декларация, Община Пловдив ще покани желаещите да сменят печките си да подпишат договор за подмяната. Предстои доставка и монтаж. Ползвателите на новия отоплителен уред получават и 2 години гаранция.

Важно е да се отбележи, че ако някой желае да премине на отопление с топлоенергия например, защото има стари тръби в жилището си, ще трябва да поеме разходите за изготвянето на проект за свързване с инсталацията.

По проекта ще бъде създадена и уебсистема, която ще показва какво е движението по проекта – колко хора са се включили, какво алтернативно отопление искат, къде е поставен новият отоплителен уред.

За всякакви въпроси по проекта за подмяна на печките пловдивчани могат да взънят на безплатния телефон за консултации 0700 500 32. Възрастните хора ще могат да помолят за съдействие на място в дома им за попълване на декларации и други дейности по проекта.

Още

Стартират информационни срещи по проекта за подмяна на печките на твърдо гориво
Разкриха телефон за консултации по проекта за подмяна на печките

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...