Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Горичка „Слънчев лъч“ садят в район „Тракия“
Градът Пловдив

Горичка „Слънчев лъч“ садят в район „Тракия“

Акция по залесяване.

36 дръвчета ще бъдат засадени в продължението на парк „Лаута“. Акцията е този петък в 10.00 ч. Новата горичка ще носи името „Слънчев лъч“, защото в нея ще се включат доброволци от еко училище „Слънчев лъч“.

Гражданската инициатива е с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище „Слънчев лъч“ и с подкрепата на „Подай ръка – Заедно за по-добро бъдеще “ и кмета на „Тракия” Костадин Димитров.

Костадин Димитров и Вера Вулджева
Костадин Димитров и Вера Вулджева

Целта на организаторите и участниците е да подкрепят природата, като се включат в озеленяването на район „Тракия”, да дадат добър пример на децата си и същевременно да им завещаят по-чист въздух. Проектът се реализира съобразно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и начина на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е предварително почистен, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подходящ екологичен начин.

През 2021 година кметът на „Тракия” Костадин Димитров поде прекрасна инициатива за засаждане на поне 1000 дървета на много площи в целия район. Идеята допадна на мен и мои близки, като първоначално мислехме да засадим по едно дърво в чест на децата си, но после се ентусиазирахме да обединим повече хора и да стане красива и специална гора.

Екипът, голяма част от родителите и децата от Еко училище „Слънчев лъч“ прегърнаха идеята също, както и приятели, природолюбители, близки и съвършено непознати хора”, споделя Вера Вулджева./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...