Quantcast
Новини Пловдив » България » Даниел Митов след отказа на ДБ: Показват политическа незрялост
България Важно Политика

Даниел Митов след отказа на ДБ: Показват политическа незрялост

Даниел Митов, Тома Биков и Румен Христов

„От „Демократична България“ показват политическа незрялост. Във връзка с отказа на ДБ да влязат в разговори и консултации с нас, изводите, които можем да си направим, са няколко. Това заяви на извънреден брифинг номинирания от ГЕРБ-СДС за министър-председател Даниел Митов.

„Първо – не можем да си обясним защо се отказват подобни разговори, при положение, че е отговорно да се водят сериозни разговори за съставяне на кабинет в ситуация, при която трябва бързо стабилно правителство. Заявили сме много пъти, че правосъдна реформа желаем и искаме да поговорим по тази тема. Тази държава има и други системи – социална и външна политика, както и енергетика. Беше нормално да се влезе в разговор по всички теми, дори и да не стигнем до съгласие. Не знам как от ДБ стигнаха до извода, че могат да дадат безусловна подкрепа към групата на ИТН, при положение че до вчера мислеха друго. Влизат в ситуация, която не е в тяхна полза“, завърши той.

Лидерът на СДС Румен Христов комнтира, че поведението на „Демократична България“ не е приемливо.„Разочарован съм, но не за пръв път“, подчерта той.

Тома Биков очерта два варианта пред ДБ. „Подхождаме с разбиране и съчувствие към колегите от „Демократична България“. Опитахме се да ги извадим от една ситуация, от която те се опитват сами да влязат. Имат два варианта пред тях вече – да станат част от едно неясно политическо мнозинство и да подкрепят едно правителство, което не може да носи политическа отговорност. Вторият вариант е да се върви към бързи и предсрочни избори. И в двата случая резултатът ще е един – хаос, задълбочаване на икономическите и социалните проблеми, увеличение на контрабандата. Занапред огромната отговорност ще бъде носена от „Демократична България“, предупреди  депутатът от ГЕРБ. „Ако и от ИТН ни откажат, то отговорността ще падне и върху тях“, заяви той./ПловдивПрес

Още новини по темата

„Демократична България“ писмено са отказали поканата на ГЕРБ за преговори

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент

Тошко Йорданов към ГЕРБ: Никой не иска да се докосне до вас

Борисов праща Любен Дилов-син и Калин Вельов на преговори с ИТН

Депутатите се отказаха от изслушване на Борисов, сблъсък между ГЕРБ и ДПС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...