Quantcast
Новини Пловдив » България » „Демократична България“ писмено са отказали поканата на ГЕРБ за преговори
България Важно Политика

„Демократична България“ писмено са отказали поканата на ГЕРБ за преговори

Идеологията на ГЕРБ е корупцията, обръчите от фирми и нагласените обществени поръчки - с тях нямаме допирни точни, категорични са от "Демократична България"
Идеологията на ГЕРБ е корупцията, обръчите от фирми и нагласените обществени поръчки - с тях нямаме допирни точни, категорични са от "Демократична България"

„Демократична България“ и вербално, и писмено са отказали поканата на ГЕРБ за преговори за подкрепа за проучвателния мандат, получен от президента Румен Радев.Това каза на брифинг Атанас Атанасов. Той допълни, че няма идеологическа близост между ГЕРБ и „Демократична България“.

„Идеологията на ГЕРБ е корупцията, обръчите от фирми и нагласените обществени поръчки – с тях нямаме допирни точни и за какво да си говорим. Българите ясно заявиха, че не искат управление на ГЕРБ“, коментира ген. Атанас Атанасов.

Както знаете, ГЕРБ опитаха да откраднат инициативата за комисия за „Росенец“. За да избегнат да подкрепят нас, внесоха предложение каза и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. „Въпросът е защо още в предишния парламент не инициираха идеята за анкетна комисия за „Росенец“, попита още той.

„Днес Борисов отново излъга – този път заяви, че аз съм искал да ставам главен прокурор. Това е поредната нагла лъжа“, категоричен бе Иванов.

„Като говорим за идеологически допир – какви допирни точки можем да имаме с един лъжец?“, каза още той по повод възможна коалиция с ГЕРБ.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че са поканили „Демократична България“ днес в 16 часа в Народното събрание, за  утре са предвидени консултации  с „Има такъв народ“. Ако не получат необходимата подкрепа, ще върнат мандата.

Тома Биков, Десислава Атанасова и Даниел Митов бяха категорични, че се правят усилия да се предотврати политическа криза. „Това, което виждаме да се разиграва през последните дни, са политически разговори и спекулации. Нашето усилие е да направим кабинет от политически лица, зад които стои ясна отговорност, на базата на програми и ясни ангажименти. От другата страна виждаме пазарлък и абсолютна неяснота кой реди кабинета на „Има такъв народ“. Решението дали те да правят правителство се взима някъде другаде – незнайно от кого и незнайно на какъв принцип“, коментира Тома Биков пред журналисти.

В кулоарите на парламента тази сутрин представителите на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се!Мутри вън“ бяха категорични, че кабинет ГЕРБ – СДС няма да получи подкрепа от тях. От парламентарната трибуна същата теза подкрепиха от ДПС и БСП.

„Ние създадохме ДБ да се бори срещу модела „Борисов“. В момента този модел се опитва да се прикрие зад смокиновото листо Даниел Митов. Нашите уважения, но няма да участваме в това нещо по никакъв начин“, заяви пред БНТ Христо Иванов от „Демократична България“.

„Както знаете в момента тече процедурата, описана по Конституцията, по съставянето на кабинет предложен от ГЕРБ – СДС, изчакайте да се завърти рулетката и всичко ще ни стане ясно, съвсем скоро ще се случи това“, заяви пред БНТ  Филип Станев от „Има такъв народ“.

„В никакъв случай не бихме подкрепили проектокабинета на ГЕРБ – СДС. Абсурд. Нищо не бихме подкрепили на ГЕРБ, ние сме тук заради ГЕРБ, така че това не може да бъде“, каза Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...