Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Екшън в Шекера: Търговци на тютюн без бандерол скачат от бус в движение
Крими Пловдив

Екшън в Шекера: Търговци на тютюн без бандерол скачат от бус в движение

Част от иззетия тютюн.
Снимката е илюстративна.

Истински екшън се е разиграл в Шекер махала при преследване на търговци на тютюн без бандерол, в един момент те скочили в движение от буса.

Всичко започнало около 12,30 часа вчера  на изхода на с. Бенковски, когато полицейски служители спрели за проверка два товарни микробуса, марка „Мерцедес“. В единия от тях пътували трима мъже – обвиняемият С.М., на 45 г., и други двама свидетели, а във втория – обвиняемите Р.О., на 25 г., и Я.Р., на 26 г.  В първия автомобил нямало забранени от закона вещи, а когато полицаите се отправили към втория, за да извършат проверка, водачът Р.О., на 25 г. тръгнал рязко и се насочил в посока към Пловдив. Полицейският автопатрул се отправил веднага след него, като въпреки подадените светлинни и звукови сигнали, шофьорът на микробуса не спрял. При навлизане в района на Шекер махала водачът и неговият спътник скочили в движение от колата, като избягали и се скрили между къщите в Шекер махала. През това време автомобилът продължил да се движи още няколко метра, ударил се в тротоарен бордюр и спрял.

При извършена проверка в багажника били открити 10 черни найлонови чувала, пълни с около 300 кг ситно нарязан тютюн. Установено било, че микробусът е бил натоварен в къща в с. Бенковски, обл. Пловдив.

Последвало претърсване и изземване в имота, в който имало двуетажна тухлена постройка, двор, гараж и стопански постройки. Те били наети за ползване от обвиняемия С.М. В имота били намерени и иззети  множество чували, пълни с около 2700 кг ситно нарязан тютюн, както и машини за рязане на растителната маса  и електронна везна. По-късно Р.О. и Я.Р. са били установени и задържани от органите на МВР.

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...