Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Над 100 деца в Пловдив под карантина заради болни учители и медсестра
COVID-19 Здраве Пловдив

Над 100 деца в Пловдив под карантина заради болни учители и медсестра

COVID отделение
COVID отделение

227 са новозаразените от COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Оздравелите са 223. Хоспитализираните, въведени в Националната информационна система, са 826.

През изминалите 24 часа от Спешна помощ са отговорили на 201 повиквания, от тях 39 свързани с ковид. Хоспитализирани са 6 души в областта и 20 в Пловдив. На домашно лечение са оставени 13.

Според Областната информационна система свободните легла са 455, от които 28 интензивни.

Според РЗИ сред новозаразените има и две медицински сестри, едната от които е в детска ясла. Карантина е наложена на контактните 31 деца, 6 души персонал и медицинска сестра. Заболели са също двама учители, двама помощник-възпитатели и дете от общо 3 детски градини. Под карантина са поставени 61 контактни деца и 8 души от персонала. Положителни за ковид са и двама ученици от 2 учебни заведения. Карантинирани са контактните 48 деца от съответните класове.

Починалите през денонощието са 12. Те са на възраст от 66 до 91 години. При двама – мъже на 66 и на 73 г., придружаващи заболявания не са отразени. Останалите са със съпътстващи болести.

Още

По-малко починали и новозаразени с ковид

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...