Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Община Пловдив призовава заведенията в „Капана“ да събират отпадъците разделно
Екология Община Пловдив

Община Пловдив призовава заведенията в „Капана“ да събират отпадъците разделно

Община Пловдив призовава заведенията в „Капана“ да събират отпадъците разделно в рамките на инициативата “Партньорство за красива и чиста България” стартира кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“. Над 20 от тях вече са се съгласили да се включат в действащата система.

Първоначално на желаещите бяха раздадени  чували, а впоследствие ще бъдат длъжни да ги осигурят сами. Всеки обект трябва да има създадена вътрешна организация с цел осигуряване на разделно събиране на отпадъците от опаковки и отпадъчни материали от хартия и картон, пластмаси, метали и стъкло. Забранено е изхвърлянето на масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране в контейнери за смесени битови отпадъци, когато е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци.

В района на главната улица няма възможност за разполагане на цветни контейнери за разделно събиране, затова и обектите са длъжни да изнасят разделно събраните отпадъци до контейнерите за смесен битов отпадък. Отпадъците от хартиени и картонени опаковки следва да бъдат с минимизиран обем, събрани в торби или подредени в купове. Отпадъците от пластмасови и стъклени опаковки трябва да бъдат в найлонови торби за смет, като пластмасовите опаковки да бъдат с минимизиран обем. Извозването се извършва със специализиран автомобил всеки ден от понеделник до петък в интервала от 08:00 до 13:00 ч. Събраните отпадъци се третират предварително, след което се предават на крайни преработватели за рециклиране.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...