Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Хинко Хинков открива изложба в галерия „Аспект“
Галерии Култура Пловдив

Хинко Хинков открива изложба в галерия „Аспект“

Една от картините в изложбата
Една от картините в изложбата

Самобитният художник Хинко Хинков открива изложба в галерия „Аспект“. „Когато в далечната 2008 г. го поканих за пръв път да направим изложба, той беше напълно непознат на пловдивската публика, а днес, след тринадесет години и седем самостоятелни изложби в „Аспект“, той е обичан и ценен от пловдивчани и аз се радвам, че успях да наложа един толкова интригуващ художник“, казва галеристката Олга Петрова.

Настоящата изложба се случва след четиригодишна пауза и съдържа двадесетина платна, създадени именно през този период. В експозицията присъстват пейзажни сюжети от околностите на Плевен, родния град на автора, от Орешак, Дряново, Родопите; има и два градски пейзажа, отново от родния Плевен. Всяка картина представлява реално съществуващо място, като много характерно за Хинко е използването на един и същи сюжет, разработен и представен по няколко различни начина – като цветова гама, настроение, внушение. Техниката му е обработена и шлифована през годините и стилът му на живописване е разпознаваем и често определян като наивистичен, по-скоро като наивен реализъм.

Изложбата ще се открие с вернисаж от 16  до 19 часа часа днес,  заради  усложнената епидемична обстановка, художникът няма да присъства лично.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...