Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Владо Кисьов напуска Съюз за Пловдив, готви се за областен шеф на ВМРО
Градът Община Пловдив Политика Регион

Владо Кисьов напуска Съюз за Пловдив, готви се за областен шеф на ВМРО

10 години рамо до рамо, крило до крило, а сега?
10 години рамо до рамо, крило до крило, а сега?

Трансформации в местния парламент на Пловдив и в политическата карта в региона. Дългогодишният общински съветник и учредител на „Съюз за Пловдив“ инж. Владимир Кисьов напуска партията и се подготвя за областен лидер на ВМРО. Назначението му е въпрос на дни и е договорено с ръководството на войводите в София, научи ПловдивПрес.

Кисьов напуска и групата на Съюз за Пловдив в Общинския съвет. Подал е също така заявление за напускане на УС на партията на Дани Каназирева още на 27 февруари. Тези дни е направил постъпки в Общинския съвет да напусне групата на Съюз за Пловдив и да влезе в тази на войводите.

Владимир Кисьов беше водач на листата на ВМРО в 17 МИР – Пловдивска област на последните избори, а напоследък в средите на войводите се заговори, че той ще е новият областен лидер на партията. „Смятам, че така е редно и честно, след като тези хора са ти са се доверили, значи трябва да оправдаеш доверието им“, коментира Кисьов, който дълги години беше сред най-близките съратници на Дани Каназирева.

Разривът между двамата настъпи след като стана ясно, че тя оглавява листата на ГЕРБ в 17 МИР от гражданската квота. Дни по-късно Кисьов пък оглави листата на ВМРО, пак от гражданската квота.

От уважение към инж. Кисьов ще запазим мълчание. Напускането му явно е планирано, пожелаваме му успех във високите политически цели, които си е поставил, заяви пред ПловдивПрес Дани Каназирева. „Съюз за Пловдив“ ще продължи да се развива като дясна и проевропейска модерна организация, заяви Каназирева, която вече е депутат от ГЕРБ.

Новината за трансформацията бе потвърдена и от градския лидер на ВМРО Борислав Инчев, но с уточнение. Още в понеделник се събираме, за да приемем инж. Кисьов в групата на ВМРО в Общинския съвет, но засега е само това. За членство в партията и за други неща на този етап още не сме говорили, обясни Инчев./ПловдивПрес

Още

Решено! Каназирева повежда листата на ГЕРБ в областта

Решено! Кисьов ще води листата на ВМРО в Пловдив-област, Каракачанов представи гражданската квота

Версия: Владимир Кисьов от Съюз за Пловдив в листата на ВМРО

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...