Quantcast
Новини Пловдив » България » Димитър Манолов: Пенсиите трябва да се осъвременяват всяка година
България Важно Политика

Димитър Манолов: Пенсиите трябва да се осъвременяват всяка година

Димитър Манолов, снимка: БГНЕС
Димитър Манолов, снимка: БГНЕС

Осъвременяването на всички пенсии трябва да се направи веднъж завинаги и да стане норма. Има един-единствен верен подход – пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчислявани с ръста на осигурителния доход. Абсолютно всички пенсии, не да се прави на 20 години един път. Това заяви пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на НОИ.

По думите му това осъвременяване, което не се случва, е най-голямото изкривяване на осигурителната система. „Не искам да съм на мястото на политиците, които ще премахнат тези 50 лева“, подчерта Димитър Манолов относно добавката към пенсиите, която бе приложена като антикризисна мярка.

Според него чисто психологически два месеца са достатъчни „да свикне човек с този доход“, а след това изваждането на тези пари ще бъде възприето като намаляване на доходи, а не като спиране на мярката.Това е малко като слон в стъкларски магазин. Всичко в държавата може да се срути за 5 минути, предупреди Манолов.

„В рамките на тези дебати не се излъчва правителство и се назначава служебно, което работи с този бюджет. Който бюджет се оказва невъзможен и това правителство, служебно, в момента, в който си изпълни мандата, трябва да отиде в затвора. Защото, за да се закрепи държавата, то трябва грубо да наруши законите. Те там се плюят едни други, ругаят се едни други, обиждат се едни други, играят си някакви политически игрички, обаче нещата не са добри. Най-доброто нещо е да се прегледа бюджетът и да се прецени дали трябва да се актуализира. Но това не може да стане, когато парламентът не работи. А той няма да работи, ако няма правителство. Както се вижда, всички са полудели, обаче държавата се движи на кофти обороти.“, заяви Манолов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...