Quantcast
Новини Пловдив » България » Кеширай, кеширай! Или как Никола Олинезата стана депутат на Слави
България Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика Разбор

Кеширай, кеширай! Или как Никола Олинезата стана депутат на Слави

Тошко, който се пише Хаджи и Никола Олинезата правят избори.
Тошко, който се пише Хаджи и Никола Олинезата правят избори.

След изборите е време за разплащане по заслуги. Много сполучливо е определението на Явор Дачков, който нарича това явление „кеширане“ на политически позиции.
Христоматиен пример за „кеширане“ е случаят „Никола Олинезата“. Скандалният син на собственика на „Олинеза“ – Никола Кръстев вече е горд депутат на „промяната“ от групата на Има такъв народ.

„Което не става с пари, става с много пари“

Никола Кръстев стана депутат от 45-ото Народно събрание. Влезе дискретно, без да бъде забелязан в деня на откриването на парламента и дните след това. Така ще е докрай, защото ролята му е да осигури правосъдни индулгенции на скандалния си баща Христо Кръстев, а не да променя България. Индулгенции се пазаруват тихо.

Партията на Слави Трифонов изигра перфектен дамски гамбит, за да вкара в парламента Никола Олинезата. В ролята на пожертваната пешка обаче, се оказа не някой сценарист или осветител от корпорацията „Шоуто на Слави“, нито дори местен бизнесмен платил малко пари.

Изпадна проф. Николай Радулов – един от уважаваните десни хора, изключително ценен експерт и преподавател в НБУ по сигурност и човек на думата

Като отряза главата на проф. Радулов, Слави спаси две други глави, които явно са по-ценни за него – на неизвестния пернишки бизнесмен Антон Адамов и на неизвестния „икономически анализатор“ Никола Кръстев. Какво е общото между двамата? Общото е рехавата им професионална биография, битието на богаташки синчета и любовта им към скъпите коли и високите скорости.

Кръстев кръстосва родните пътища редовно с по 150-160 км в час

Как ли ще законотворства като не спазва елементарни правила? Адамов е описан като мениджър във фирма за инфраструктурни проекти в раздела „Хората зад Слави“, в сайта на фирмата. Но местните го познават като син на собствениците на комплекс „Делта Хил“ край Драгичево, където собственост има и Слави Трифонов.

Кръстев е още по-незабележим и липсва в раздела с потенциалните звезди в партията. Единствената му видима изява е на експерт, който хвърля боб и гледа в кристални топки дали ще има фалити на фирми. Но пък е син на собственика на костинбродската фирма за лютеница „Олинеза“ – Христо Кръстев, когото грозят 4 обвинения и 30 години затвор, ако обвинителният му акт най-накрая влезе в съда.

Христо Кръстев получи медийно внимание, след като прокуратурата го обвини, че с фалшиви подписи е откраднал фирмата „Олинеза“ от бившите си съдружници

Обвиненията срещу Кръстев са за използване на документи с невярно съдържание, за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, за сключени неизгодни сделки и за укриване на данъци!

Това е залог, по-голям от смъртта, както обичаше да казва известният филмов персонаж капитан Ханс Клос. За това кавалкадите на Виктория Василева, главен секретар на партията и пълномощничка на Слави Трифонов, а от четвъртък вече и зам.-шеф на парламента, са зашеметяващи. На 9 април тя първо подава заявление до ЦИК да бъде избрана от София-област. При това положение на мястото и като водач на листа от Кюстендил ще влезе Антон Адамов.

Но същия ден изненадващо и за самия него, заявление в ЦИК, че се отказва от спечеленото депутатско място в 24 МИР в София подава и Николай Радулов. Тук на второ място в листата е Антон Адамов

Така отказът на Радулов вкарва Адамов като депутат от столичния район. Но всъщност битката не е за Адамов, борбата е с депутатско място да бъде уреден Никола Кръстев.

Битката между морала и кеширането продължава над 24 часа. Така вместо в парламента на влезе Николай Златарски от листата в Кюстендил, който е с над 900 преференции, влиза Кръстев, а решението е лично на Слави Трифонов

В късния следобед, на 10 април, Виктория Василева търчи отново в ЦИК и се отказва да влиза като депутат от София-област, което автоматично означава, че влиза от Кюстендил. Така изгрява щастливата звезда на Никола Кръстев – Никола Олинезата.

Ако ви замирисва на манджа и на провинциализъм в стил „Столичани в повече“, грешката е във вашия телевизор. Защото Кръстев си е постлал като баровец – обича да не спазва правилата, а съпругата му се вози в лъскаво „Мазерати“. Ходи по фабриките на баща си в Костинброд и Първомай неотменно в компанията на Тошко Йорданов и на Виктория Василева, за да убеди партийците как всички работници, накуп, ще излязат и ще дадат вот за Слави Трифонов.

Предизборна агитация на ИТН, хората са набутани под едни навеси без никакви противоепидемични мерки.
Предизборна агитация на ИТН във фабрика, хората са набутани под едни навеси без никакви противоепидемични мерки.

Няма как да си стожер на законността, когато редовно нарушаваш законите по пътищата! Няма как да си стожер на държавността, когато баща ти дължи на държавата глобите, наложени му от Комисията за защита на конкуренцията, едната от които е рекордна – 250 000 лв! Няма как да се дължат 1,5 млн. лв. на бивш съдружник и да наливаш пари в политическа корупция, за да намериш начин да не платиш и да се спасиш от правосъдието! Няма такава държава!/ПловдивПрес

Още

Ами, сега? Никола Олинезата вкара партията на Слави в големи разправии

Намазаха листите на Слави с лютеница „Олинеза“

Разследване: Разпродават „Олинеза“, изгонен съдружник си иска своето

Шефът под прикритие Христо Кръстев овладял „Олинеза“ със серия от измами

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...