Quantcast
Новини Пловдив » България » От ИТН въртят невероятни игри по кьошетата на парламента
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

От ИТН въртят невероятни игри по кьошетата на парламента

Любен Дилов
Любен Дилов

Все си мислех, че някакъв разум ще надделее, не толкова коренно да се промени позицията на партията на Слави, но да чуят какво ще им кажем, коментира пред bTV депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син и номинация за министър на туризма от ГЕРБ-СДС.
Той бе включен в групата на преговарящите с „Има такъв народ“, но партията около Трифонов отказа совалки за правителство с мандата на ГЕРБ. „Искахме да им кажем, че е важно да има кабинет, може да не е нашият. 160 депутати изразиха готовност да подкрепят кабинет на “Има такъв народ“. Доста е глупаво да не го направиш. Ситуацията, която е сега, има нужда от кабинет, има неща, които трябва да се свършат. Има мерки, които трябва да ги вземе работещо правителство – актуализация на бюджета, както и някои плащания – директни към средния бизнес и други. Те не могат да се направят без действащ кабинет, не може със служебен“, каза Дилов.

Любен Дилов обясни, че включването му в екипа за преговори с мотив, че познава хората на Слави Трифонов е било шега. Той започна с закачката за плочките на корема Калин Вельов, като очевидно пародираше предложения на г-н Трифонов“, обясни Дилов. И обясни, че през последните две година Калин Вельов е обиколил цяла България и се е срещнал с всяка библиотекарка и чинно си е записал всеки проблем. Не знам друг човек, който да е предложен за културен министър да е свършил това, каза още Дилов. Този пост пък се давал като черешката на тортата на човек с ярко присъствие в културния сектор.
Любен Дилов обясни и че е много важно министърът на туризма по-скоро да помага на сектора, като е връзка между пленарната зала и туризма „Министърът на туризма се занимава с реклама на сектора навън и насърчаване на стиковане на другите ведомства“, добави Любен Дилов.
Според него има шанс да се сформира правителство, но ако се сетят всички „за какво са изпратени“ в парламента. В момента вървят невероятни игри по кьошетата на парламента, но ние дори срещу това нямаме нищо против, стига да не се крият и да не се страхуват, обясни Дилов. И цитира една от мислите на Слави Трифонов – „или кръст на гърди, или гарван на едно трибуквие. Направете го, всичко друго е тъпо!, обърна се Дилов-син към бившите си колеги от „Ку-Ку”.
Той обясни, че ГЕРБ е спечелил за пети пореден път, а в Бургас не са спечелили само в затвора.
„Нaмирaмe ce в eднa шизoфрeннa cитуaция, oт кoятo хoрaтa нe пeчeлят. Oчaквaм нeщo тъпo дa ce cлучи, нo бългaрcкият пoлитичecки eлит винaги мe e изнeнaдвaл и e прaвил нeщo oщe пo-тъпo. И все пак има някакъв шанс Утрe мaндaтът oтивa при Cлaви Трифoнoв, ако той все още не е осъзнал, че ще изглежда леко страхливо, ако при 160 депутати застанали зад него, за да направи кабинет“, зaяви oщe Дилов.
Със СДС бяхме заедно на евроизборите и на изборите за 40 Народно събрание. Като изключим един-единствен момент, когато генерал Радев предаде групата, която искаше да го издигне и отиде в БСП, да излезе, само тогава „Гергьовден“ бяхме принудени да подкрепим ляв кандидат и това беше Ивайло Калфин, защото той беше най-добрият. Просто нямаше по-добър кандидат на терена, заяви Дилов.
И който ми каже, че е имало по-добър кандидат на последните президентски избори от Ивайло Калфин, просто… Единственият път, при който „Гергьовден“ бяхме принудени да подкрепим ляв кандидат, това е Ивайло Калфин, защото просто той беше най-добрият. А генерал Радев, който първоначално трябваше да бъде издигнат от много голяма и пъстра коалиция от хора, изведнъж каза, че всъщност БСП му е по-мило на сърцето и отиде там. И стана кандидат на БСП, коментира още Любен Дилов-син./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...