Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Ангелов: Вече няма червени зони в страната. Благодаря на българите
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Ангелов: Вече няма червени зони в страната. Благодаря на българите

Проф. Костадин Ангелов

Успяхме да постигнем това, което си бяхме поставили за цел. Няма нито една червена зона в страната. Благодаря ви, българи! С тези думи започна здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов  редовния брифинг на Министерство на здравеопазването във връзка със ситуацията с коронавируса в страната.

„Постигнахме го благодарение на това, че през цялото време ни водеше разумът, интелектът на експертите, които стоят на масата, и дисциплината. Убеден съм, че с това поведение България ще се превърне в пример за постигане на резултати с разумни и последователни действия”, добави проф. Костадин Ангелов.

След като информира какви са данните от последното денонощие, той коментира и броя на хората , настанени в интензивните структури. „Експертите отчитат по-тежко протичане на пациентите с коронавирус спрямо втората вълна. Постигнахме много с целенасочена политика. Две условия трябва да спазваме оттук нататък. Първо,  да продължим и запазим темпа на ваксинация, през май месец може да имунизираме по 50 000 души на ден. Второ, спазването на противоепидемичните мерки – носене на маски и спазване на дистанция“, изброи здравният министър в оставка.

„Тази победа е крехка, дължи се на усилията на всички лекари, сестри, санитари. Благодая на всички, които спазваха мерките. Трябва да ги спазваме още месец-два, докато постигнем поне 50% ваксинирани българи. Можем да ги постигнем в края на месец юни, в най-лошия случай до края на август, каза още проф. Ангелов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...