Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политика » Първо в ПловдивПрес: Нова лява партия подгрява, групирана около Жан Виденов
България Важно Мнения Политика Политика Разбор

Първо в ПловдивПрес: Нова лява партия подгрява, групирана около Жан Виденов

Пловдивчанинът Жан Виденов е най-младият премиер на Прехода.
Пловдивчанинът Жан Виденов е най-младият премиер на Прехода.
  • Новината хвърли в смут БСП, и привържениците, и противниците на Корнелия Нинова се гледат кой първи ще се включи в новата формация

Нова лява партия е в зародиш у нас, целта й е да обедини всички българи, съпричастни на левите идеи, научи ПловдивПрес от няколко авторитети в средите на бивши и настоящи социалисти.

Политическата формация все още няма име, но след като се структурира, целта й  ще е в кратки срокове да вземе властта у нас по подобие на Сириза, която изведе Гърция от най-тежката криза след войната.

Бърз сондаж на ПловдивПрес в редиците на БСП, на комунистическите формации, а също и на социалдемократическите, потвърди новината.

„Все още разговорите са в начален етап, надяваме се да върнем авторитета на левите идеи, но не само това, а и да предложим конкретни мерки за възстановяване на България и да свием разликата между най-бедните и най-богатите. Това ще стане чрез възраждане на средната работническа класа, част от която вече е високообразована и се труди не само в заводи и фабрики, а и във високотехнологичните сектори“, коментира пред ПловдивПрес авторитет в лявото пространство, пожелал името му да не излиза, засега.

Идеолозите на новата партия много държат да не са зависими нито от Русия, нито от Запада и САЩ.  „Ще заложим силно на националния суверинитет“, коментира друг ляв авторитет, без да уточни откъде ще дойде финансирането за партията.

Говорено е с бившият премиер Жан Виденов, който приел идеята, но категорично отказал да е председател на новата партия.

В средите на БСП това е една от основните теми тези дни, призна активист от Пловдив. Засега обаче никой официално не е заявил, че ще се включва в проекта. Притеснени били и противниците на Корнелия Нинова, и привържениците на настоящата председателка на социалистическата партия. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...