Quantcast
Новини Пловдив » България » Съпартиец на Слави: Това салто мортале с мажоритарния вот не го разбирам
България Мнения Политика

Съпартиец на Слави: Това салто мортале с мажоритарния вот не го разбирам

Боян Атанасов
Боян Атанасов

След 3 часа дебати до късно снощи на първото заседание на правната комисия бяха отхвърлени 5 от 6 законопроекта за промени в Изборния кодекс. Единствено подкрепа получи този, внесен от председателя на парламента Ива Митева и депутати от „Има такъв народ“.

От самото начало не разбирам това „салто мортале“, което настъпи при „Има такъв народ“ с една от основните им тези, която залагаха в предизборната платформа и около която беше създадена партията“, коментира пред bTV Боян Атанасов – един от вносителите на подписите за референдума за мажоритарен вот и член на партията на Слави Трифонов.

„Разочарованието е при мен и много хора, които подкрепиха „Има такъв народ“ с идеята за тази промяна. Има непрекъснато оттегляне и обещания, че ще стане някога мажоритарната система, но не се знае дали ще й дойде времето“, добави Боян Атанасов.

Според него мажоритарният вот е основата, върху която партията е изградила цялата си платформа. „Всичко се надгражда върху това. От там стои цялата промяна на системата – с прекия избор на всички избираеми длъжности“, негодува Боян Атанасов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...