Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Абсолвенти засадиха първите дръвчета в „Алея на ВУСИ“
Градът Образование Пловдив

Абсолвенти засадиха първите дръвчета в „Алея на ВУСИ“

Абсолвентите от ВУСИ поставиха началото на традицията

Абсолвенти от випуск 2021 във Висшето училище по сигурност и икономика засадиха пет фиданки липа и една фиданка гинко билоба в близост до сградата на вуза. С акцията те поставиха началото на изграждането на „Алея на ВУСИ“.

„Началото вече е дадено и вярвам, че традицията ще продължи, като всеки следващ випуск ще оставя своя принос и така с всяка изминала година „Алеята на ВУСИ“ ще расте докато се превърне в гора, носеща академичния дух и стремежа към познание на младите и целеустремени хора, завършващи своето висше образование“, сподели доц. д-р Людмила Дикова – зам.-ректор на ВУСИ.

Инициативата е на абсолвентите на ВУСИ и е подкрепена както от ръководството на вуза, така и от Студентския съвет. „Искаме да оставим нещо след себе си и вярваме, че в тази трудна за всички година няма по-ценно от това да дадем началото на един нов живот като засадим дръвчета“, сподели Стефка Бангова – 4-курсник и председател на Студентския съвет към ВУСИ.

Представители на район „Южен“ също дойдоха, за да окажат своята подкрепа към абсолвентите и висшето училище. Зам.-кметът Атанаска Тунтова, която е възпитаник на ВУСИ, помогна на студентите като участваше в залесяването редом с тях. „Искрено вярвам, че тази инициатива ще продължи и през следващите години и благодаря на студентите във ВУСИ, че с делата си правят района по-зелен и по-красив“, сподели тя. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...