Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов към ГЕРБ: Хайде, отивайте и връщайте мандата
България Важно Политика

Борисов към ГЕРБ: Хайде, отивайте и връщайте мандата

Бойко Борисов
Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС ще върне мандата за съставяне на правителство. Това е решението на Изпълнителната комисия и аз го приемам, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Фейсбук. До него бяха  Даниел Митов, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева.

„Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви Даниел Митов.  ГЕРБ получи мандата от президента Румен Радев на 20 април, но „Демократична България“ и „Има такъв народ“ отказаха консултации.

„Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи. Българските граждани успяха да видят как би изглеждал наш кабинет в такава революционна ситуация. Вчера видях как веднага се метната на депутатските мерцедеси. Видях, че в първите решения бяха да си направят заплатите над 10 000 лв. Видях как се върна най-порочната практика в парламента – гласуването с чужди карти“, каза Борисов.

„Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в парламента, а след това в канторите си. Вижте за какво гласуват!“, призова Борисов.

„Мразят ни, защото сме им оставили най-стабилната държава през последните години. И с кризата с коронавируса се справихме. Защо не приемат отговорност за Щаба, а веднага се хвърлиха за Изборния кодекс? Това са безотговорни хора с никакъв опит“, продължи той.

Борисов не скри разочарованието си, че се пренебрегва победата на ГЕРБ и волята на народа.

„Народът е казал: „Да, много направихте, но и много трябва. И понеже много време бяхте безконтролни, ще ви сложим тези да ви контролират“. Това е моят прочит на изборите“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Премиерът в оставка обяви, че не очаква ИТН и партиите от протеста да направят правителство.

„Те не могат да направят правителство, защото ще се види кой стои зад тях“, отбеляза той.

Борисов се възмути от приоритетите, на които са заложили новите в парламента. Той смята, че „адвокатите на мутрите гласуват“ в парламента. По думите му е възмутително и решение освен главния прокурор на изслушване в парламента да бъдат привиквани и върховните съдии.

„Веднага се хвърлиха върху лобистките поправки. Не ги интересува План за възстановяване“, подчерта Борисов.

„Те искат да има мъгла, за да седят под сенките, да лъжат, да подвеждат и след два месеца на избори отново ще се озовем пред същата ситуация. И пак ли няма да носят отговорност“, добави още той.

„Ние показахме на хората, че сме отговорни и сме готови на компромиси. Те не знаят как се прави електронно гласуване. Няма да смеят да направят правителство, защото нямат капацитет и ще отидем на нови избори. След два месеца като има избори ще се окажем в същата ситуация, но пак ли ще бягат от отговорност? Хората гледат. Българите са много мъдър народ“, каза Борисов. /ПловдивПрес

Още новини по темата

ОТ ГЕРБ-СДС решават дали да върнат мандата за съставяне на правителство

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...