Quantcast
Новини Пловдив » България » ГЕРБ иска оставката на Манолова, сезира Конституционния съд за мораториума
България Важно Политика

ГЕРБ иска оставката на Манолова, сезира Конституционния съд за мораториума

Представители на ГЕРБ

ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова като председател на комисията по ревизията на управлението. Това се налага заради тежката й неадекватност и невъзможността да изпълнява правилно функциите си на шеф на Комисията по ревизията на управлението“. Това заявиха на извънреден брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, министрите в оставка Екатерина Захариева и Теменужка Петкова, както и депутатите Тома Биков и Дани Каназирева.

„Мая Манолова днес в качеството си на председател на парламентарната комисия по ревизията на правителствата, нахлу в „Булгартрансгаз“ и поиска да й бъдат дадени всички документи, свързани с реализацията на Балкански поток и тези документи да й бъдат предоставени до понеделник на електронен носител. Странно защо й е цялата тази огромна по обем документация, която е и чувствителна, има определена квалификация, да й бъде даден на електронен носител. Дали тази комисия ще прави проверка, или ще разпростаранява информация, или ще я прави нещо друго. Такава информация се предоставя по официален ред. Това нахлуване не подобава на един народен представител“, обясни Теменужка Петкова.

От ГЕРБ ще настояват възможно най-скоро да се гласува оставката на Манолова. „Това се налага заради тежката й неадекватност и невъзможността да изпълнява правилно функциите си на шеф на Комисията по ревизията на управлението. Нямаме нужда от Мая полицая, а имаме нужда от председател на тази комисия. Призоваваме „Изправи се! Мутри вън“ да предложат друг, по-компетентен от тяхната група. Но с госпожа Манолова може единствено да се провали тотално работата на тази група и тези проверки да не бъдат установени“, каза Тома Биков.

ГЕРБ ще поиска тълкувателно решение от Конституционния съд и той да обяви мораториума върху решенията на Министерския съвет за противоконституционен. „Ще питаме Конституционния съд допустимо ли е с решение на Народното събрание да се отнемат и ограничават правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, които изпълняват функция според законите и Конституцията“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни“, призова Атанасова.

„Въпросното решение на Народното събрание рязко противоречи на Конституцията на България и нарушава принципа на правовата държава и разделението на властите. С него се ограничава не само дейността на Министерския съвет, но и на всеки държавен орган, определен с Конституция или закон. За три дни това НС и мнозинството прие не по-малко от три противоконституционни решения”, добави Екатерина Захариева./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...