Quantcast
Новини Пловдив » България » Даниел Митов върна мандата, Румен Радев го предава на „Има такъв народ“ до дни
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Даниел Митов върна мандата, Румен Радев го предава на „Има такъв народ“ до дни

Даниел Митов върна мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

Номинираният от ПГ на ПП ГЕРБ за министър-председател Даниел Митов върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на кабинет. Митов влезе отиде на  „Дондуков“2 с шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Коалиция ГЕРБ-СДС, като най-голяма партия, избрана от българските избиратели, направи честно, открито и прозрачно усилие за дебат. Бяхме подготвени с екип и разговор за политики, но за съжаление политическите партии, с които имахме допирни точки, отказаха преговори. Това бе арогантно и безотговорно – проявиха политическа безотговорност“, каза  Даниел Митов.

„Обещахме да върнем мандата, без да бавим процедурата“, обърна се той към държавния глава.

След като бъде върнат мандатът, президентът Радев  ще го предаде на втората политическа сила – „Има такъв народ“. Все още от партията не разкриват дали ще съставят правителство.

„Благодаря за усилията, които положихте. В близките дни ще обявя кога ще връча мандат на втората политическа сила. Надявам се, че това време ще се използва за преговори и размисъл. България има нужда от стабилно правителство. Само легитимно правителство, което се ползва с доверие в обществото, може да изведе България от кризата“, предупреди държавният глава./ПловдивПрес

Още новини по темата

Тошко Йорданов: Когато ни дадат мандата, ще разберете какво ще направим

Борисов към ГЕРБ: Хайде, отивайте и връщайте мандата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...