Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » ДБ: Пловдив не може да вземе и 1 ст. европари заради забавен план
Градът Пловдив Политика

ДБ: Пловдив не може да вземе и 1 ст. европари заради забавен план

Съветниците от "Демократична България"
Съветниците от "Демократична България"

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив не може да вземе и 1 ст. европари, защото няма приет План за интегрирано градско развитие, а срокът е  изтекъл в края на март. За подготовката на стратегическите документи градската управа обяви обществена поръчка и договорът с избрания изпълнител е подписан на 16 март т. г. Фирмата, която ще пише плана, е софийската „БИМ Консултинг“. Тя ще получи за това половин милион лева.

„Планът трябваше да бъде готов и да бъде подложен на обществено обсъждане във всички райони, а и да бъде направена екологична оценка“, заяви съветникът Йордан Иванов.

Групата на Демократична България преповтори тезата си, че спешната процедура по избор на изпълнител за почистването на коритото на Марица е незаконна, както е незаконосъобразно и прехвърлянето на 20-те щатни бройки за хората, които ще работят в Голямата базилика, от Археологическия музей към ОИ „Старинен Пловдив“. За поръчката на почистването на Марица от ДБ са сезирали Агенцията за обществените поръчки, а за прехвърлянето на щатовете – областния управител, който може да върне решението на Общинския съвет.

„В Община Пловдив се провежда парад на беззаконието“, категорични са съветниците от „Демократична България“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...