Новини от Пловдив » България » Доц. Ангел Кунчев: „Зелените коридори“ за ваксинация ще работят по празниците
COVID-19 България Важно

Доц. Ангел Кунчев: „Зелените коридори“ за ваксинация ще работят по празниците

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

„Зелените коридори“ за ваксинация ще работят по празниците. За следващото тримесечие проблемът с ваксините у нас ще бъде решен. Ще получим над 5,5 млн. дози”. Това заяви пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Отваряме „зелените коридори“ в празничния период, защото голяма част от личните лекари няма да работят. Искаме хората, които имат желание да се ваксинират, да могат да го направят свободно”, добави той. Кунчев каза още, че е нужно първа и втора фаза на ваксинацията да приключат бързо.

„В Израел има дни, в които няма нито един починал с COVID-19. Там рисковото население е ваксинирано на 86%. Великобритания също има завидни резултати”, каза още главният държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев добави, че страната ни се намира на 14-то място по заболеваемост в Европа.

„Излизаме от третата вълна, но пандемията остава непредвидима”, каза още доц. Кунчев. Той коментира и ситуацията с Националния оперативен щаб. „Ние ще работим, ако ни възложат задачи. Няма страна в Европа, която да няма такъв координиращ орган”, категоричен бе доц. Кунчев.

Според него дискотеките трябва да изчакат и да не бъдат отваряни. „Ако пропилеем тази много добра тенденция по време на предстоящите празници и се срещаме с много хора – то пак ще тръгне броят на болните нагоре“, предупреди доц. Кунчев.

Тай допълни, че това, което става в Индия е притеснително. „Това струпване на хора, циркулирането и на трите щама там – ще доведе до нови варианти. Може да има и един такъв нов вариант- много добър за вируса, който да се разпространява лесно, да протича тежко и да не се влияе от ваксините“, разкри главният здравен инспектор.

По думите му хората, които нямат никакви проблеми и заболявания, може да си поставят втората игла на „АстраЗенека“, но ако не искат – могат да сложат и друга ваксина./ПловдивПрес

Още новини по темата

1681 нови заразени, 103 жертви на COVID-19 у нас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...