Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Мъж, подхвърлил 25 лв. на полицаи, отива на съд
Градът Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Мъж, подхвърлил 25 лв. на полицаи, отива на съд

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава поредно досъдебно производство за даден подкуп на полицейски служители, за да не санкционират нарушител на пътя.

На 23 април 2021 г. около 00,05 ч. в Първомай полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от 32-годишен мъж.  Установено било, че  моторното превозно средство е с прекратена регистрация.

Служителите на МВР съобщили на мъжа, че за нарушението ще му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Водачът на автомобила казал, че не иска да му бъде съставен такъв акт, и подхвърлил в багажното отделение на полицейския патрулен автомобил сумата от 25 лева.

Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. На водача е бил извършен и тест с техническо средство за алкохол, който е бил отрицателен.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем. Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

От началото на годината до момента в Окръжна прокуратура – Пловдив са образувани 30 досъдебни производства спрямо шофьори, предложили подкупи на полицейски служители, за да не ги санкционират.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...