Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Реконструкцията на Пречиствателната станция стартира през май
Екология Община Пловдив

Реконструкцията на Пречиствателната станция стартира през май

Пречиствателната станция
Пречиствателната станция

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството – ДЗЗД „ДЕЙТА КОНСУЛТ“, работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията.

„Когато оценката бъде завършена, ще предприемем действия по издаване на разрешение за строително-ремонтни работи“, заяви  зам.-кметът Пламен Райчев.

Това е изключително важен проект за Пловдив и региона, посочи кметът Здравко Димитров. Той изрази надежда, че през месец май ще бъде направена първата копка на обекта и той ще бъде реализиран в посочения срок от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв. Той е част от първия етап на „Интегрирания проект за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе избран миналата годна след проведена обществена поръчка – ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ – обединение от фирмите –  ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи във водоприемника на Пловдив.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...