Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Четвърти опит да се разреши строеж над улица на Бунарджика
Градът Община Пловдив

Четвърти опит да се разреши строеж над улица на Бунарджика

Георги Стаменов
Георги Стаменов

Ваня ДРАГАНОВА

Нов опит да бъде одобрен строежът на  5-етажна жилищна сграда с подземен гараж и заведение за бързо хранене над ул. „Тодор Балина“ в квартала „Волга–Д. Николаев“ на Бунарджика ще бъде направен на предстоящата сесия на Общинския съвет. Досега това предложение е отхвърляно от Общинския съвет 3 пъти, защото част от строежа се пада над улица, и за да може да се минава, трябва да бъде оформен проход.

Казусът е сложен, защото застрояването над улици лесно намира противници, от друга страна инвеститорът – фирма „Филос 12“ ЕООД с управител Милчо Георгиев, има одобрени от общината проекти за бъдещата сграда. При това положение би трябвало да му бъде издадено разрешение за строеж.

„Все някога трябва да решим този проблем. В Закона за устройство на територията има ред за такова застрояване, който е спазен в предложението ми. На мястото от 3 години стои недовършен ограден строеж, какъв облик придава това на квартала“, коментира пред ПловдивПрес кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който е вносител на предложението.

Ако то бъде прието, инвеститорът ще трябва да плати 38 400 лв. за правото на строеж.

Още

Нов опит да бъде одобрен строеж над улица на Бунарджика

В края на мандата община Пловдив разрешава строеж върху улица на Бунарджика

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...