Quantcast
Новини Пловдив » Градът » COVID-19 погуби пловдивския бизнесмен Ванко Иванов
COVID-19 Градът Пловдив

COVID-19 погуби пловдивския бизнесмен Ванко Иванов

Ванко Иванов

Почина известният пловдивски бизнесмен Ванко Иванов. Собственикът на хотел „Ландмарк“ на Гребната база и на туристическа агенция „Марбро Турс“ е загубил битката с коронавируса. Той беше дълго време в болница в тежко състояние.

„Напускаш ни! Не можем да повярваме! Боли! Винаги ще бъдеш в мислите ни! Усмихнат, сърдечен, всеотдаен! Обичаше ни всички от сърце! Скръбта ни е безкрайна! Мир и светъл път на душата ти!“, пишат във Фейсбук негови близки.

Ванко Иванов е собственик на една от първите частни туристически компании в България – „Марбро Турс“, създадена през 1990 г. Започва с организирането на чартърни и карго полети до Сингапур и Дубай, като до втората дестинация са реализирани над 300 полета от летищата в Пловдив и Бургас.През 199 8г. сключва договор с държавния туроператор на Китай – CITS (Чайна Интернешънъл Травел Сървис) за обслужване на български туристи и бизнесмени в панаири на Гуангджоу и свободните безмитни зони в Шенжен и Шанхай. През 2010 г. Марбро Турс е обявен от БАТА за туроператор на годината.

ПловдивПрес изказва съболезнования на близките!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...