Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Водоемите в Пазарджишко под постоянен контрол заради чакани валежи
Пазарджик Регион

Водоемите в Пазарджишко под постоянен контрол заради чакани валежи

язовир, архив

Всички водоеми в област Пазарджик са под постоянен контрол заради очакваните дъждове през почивните дни. Към момента няма данни за критични участъци в реките, които да доведат до разливи и наводнения. Продължава укрепването на дигите и почистването на река Малка Мътница край Велинград, но теренът е труден. това каза временно изпълняващият длъжността областен управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, цитиран от БНР.

„Тази река не само обслужва язовира, когато изпускат определени количества вода и той да стигне критични нива, тя е в много силно пресечен терен и от самите клонове се явява водосбор и когато има голямо количество дъжд в този район, тя просто поема много голямо количество вода. Това става рядко, но се случва. И когато започнат язовира да изпускат и вече става много и затова се получи разлив, който заля ниви на хора и ние предприехме действия, за да може да реагираме навреме преди примерно подстанцията да се залее или нещо друго да стане“, каза още той.

Към момента в областта е стартирало почистването на 5 реки, при това в проблемни участъци.

От язовирите само Батак и Тополница са пълни – съответно на 93 и 91%. „Състоянието им се следи непрекъснато, когато има нужда, се изпуска по малко вода, но ако и в този момент паднат големи дъждове това всичко затруднява отвеждането на водата“, допълни Кожухаров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...