Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Иво Сиромахов: Ако ИТН се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа
България Важно Мнения

Иво Сиромахов: Ако ИТН се откаже от мажоритарната система, ще бъде катастрофа

Иво Сиромахов

„Партиите на корупцията – ГЕРБ, БСП и ДПС, имат мнозинство в 45-ото Народно събрание и докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел, при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е подчинена на управляващата партия. При този модел няма разделение на властите, те се управляват от едно място“.

Това мнение изрази пред БНР Иво Сиромахов, писател, сценарист в „Шоуто на Слави“, но не и член на партията „Има такъв народ“. „Чувствам се по-силен в медиите, опитвам се да давам свободният глас на свободните хора. Унизително е да сме толкова назад в 21 век, на 112-о място по свобода на медиите“.

Много важно е четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три, категоричен беше Сиромахов и добави:

„Смесването на властите и контролирането им от едно място доведе до сериозни поражения върху обществото“.

По думите му на изборите на 4 април е направена малка крачка към промяна, но има още много път.

„В момента в парламента ГЕРБ, БСП и ДПС са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно. Очевидно, че имат някакви други интереси, заради които те настояват на всяка цена да са във властта. Никога не е било досега партиите да казват, че ще подкрепят всякакво правителство“, коментира Сиромахов.

Според него трите партии на протеста „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри, вън!“ и „Демократична България“ искат промяна и повече неща ги обединяват, отколкото ги разделят:

„Важно е те да действат заедно. Големият въпрос не е кой ще направи правителство, а какви промени са нужни в държавата“, акцентира той и уточни, че спешните неща, които трябва да се случат, са промяна в съдебната система и промяна на избирателния закон.

Предсрочни избори тази година са много възможни, прогнозира той.

В коментар на споделеното от него мнение във фейсбук: Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента, Иво Сиромахов обясни, че няма закачка в този негов статус и изрази надежда от ИТН да не са се отказали от мажоритарния вот:

„Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време“.

Сценаристът на „Шоуто на Слави“ подчерта, че 7/8 не трябва да става партийна телевизия, а да е широко отворена към своите зрители.

Още

Тошко Йорданов: С партии на статуквото няма да влизаме в коалиция
Тошко Йорданов от ИТН с 2 номинации за „Златен скункс“ на „Господари на ефира“
Първите предложения на ИТН: Промени в Изборния кодекс и субсидия от 1 лв. на глас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...