Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Индийският вариант на COVID-19 засечен в Швейцария
COVID-19 Здраве Свят

Индийският вариант на COVID-19 засечен в Швейцария

COVID-19
COVID-19

В Швейцария е засечен първи случай на заразяване с индийския вариант на COVID-19, който причини рязко засилване на епидемията в Индия, съобщиха швейцарските санитарни власти, цитирани от Франс прес.

Швейцарската федерална агенция за обществено здравеопазване заяви,че заразеният е транзитно преминаващ през летище на страната, но не даде повече подробности.

Новината идва след съобщението на белгийските власти от четвъртък, че в страната им са открити 20 индийски студенти с положителни проби за този вариант на вируса. Тази група млади хора преди това е кацнала в Париж на 12 април.

Индийската санитарна система е претоварена от нова вълна на заразявания, които отчасти се приписват на „двойно мутиралия вариант“, обозначен като В.1.617. Много страни временно преустановиха въздушните си връзки с Индия.

Швейцария обмисля да постави Индия в групата на високорисковите страни и да я добавив своя „червен списък“, съобщиха швейцарските санитарни власти. Пристигащите от държави в този червен списък хора трябва да спазват 10-дневна карантина на влизане в Швейцария.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...