Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кога кашлицата издава зараза с коронавирус
COVID-19 Важно Здраве

Кога кашлицата издава зараза с коронавирус

Кашлица

Като идентифицирате симптомите на инфекция по-рано, можете да предпазите другите от инфекция и себе си от тежко заболяване. Вярно е, че може да бъде трудно да се идентифицират симптомите на коронавирус в началния етап, тъй като повечето от тях съвпадат с обичайните за ARVI настинката.

Учените откриха начин да забележат рака на белия дроб още преди първите симптоми, предава zdrave.to

Но ако например се появи кашлица, тогава експертите ви съветват да обърнете внимание на някои признаци, че появата й може да се дължи на инфекция с COVID.

Настинали ли сте или не? Както обикновената настинка, така и COVID-19 се развива след досег с вирус, който заразява горните дихателни пътища. Патогените се предават от един човек на друг чрез малки дихателни капчици, изхвърлени от носа и устата на заразен човек при говорене, кашляне или кихане.

Какво трябва да знаете за разликата между COVID-19 и настинката:

в сравнение с обикновената настинка, covid причинява по-разнообразна клинична картина в своите симптоми;
има по-дълъг инкубационен период;
свързан е с по-висок риск от тежко заболяване, усложнения и смърт.
Ето признаци, че възникналата кашлица може да се дължи на инфекция с коронавирус.

Кашлицата е суха Според статистиката от 59 до 82 процента от пациентите с диагноза COVID-19 изпитват суха кашлица в първите дни на заболяването. Сухата кашлица означава, че кашляте, но няма отхрачване на храчки или слуз. Влажната кашлица често се свързва с настинки и грип.

Важно: Сухата кашлица също може да е признак на алергия, така че ако се развие, трябва да се изследвате за COVID или да се консултирате с Вашия лекар.

Промяна на гласа. Инфекцията с коронавирус може да се обясни не само със суха, но и с постоянна, тоест продължителна кашлица. В същото време, поради постоянното напрежение на дихателните пътища , променяте звученето на гласа: той става дрезгав или „лаещ“.

Придружава я задух. Въпреки че кашлицата оказва натиск върху дихателните пътища, при ARVI, настинки, тя не създава проблеми с недостиг на въздух, когато човек започва буквално да се дави. Ако се появи задух, това означава, че проблемът ви не е сезонен и може да сте заразени с коронавирус.

Възпалено гърло. В случаите на COVID вирусът прониква в мембраните, свързани с носа и гърлото, причинявайки набъбване, причинявайки усещане за възпалено гърло. Инфекцията с covid се характеризира с проява на такава болка заедно с висока температура, суха кашлица и умора./zdrave.to

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...