Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Подготовката за Световното по гребане започва с разработка на Covid- план
Градът Гребане Пловдив Спорт Спорт Важно

Подготовката за Световното по гребане започва с разработка на Covid- план

Иван Попов
Иван Попов
Световно първенство по гребане за юноши и девойки до 19-годишна възраст ще има. Това е резултатът от предварителната работа на екипа на Организационния комитет на първенството. Стартът ще бъде даден на 11 август, а финалът е на 18 август. Условието на Световната федерация по гребане FISA е да бъде разработен и представен за одобрение Covid- план. Това беше и акцентът на първата присъствена сбирка на комитета. Досега цялата работа се извършваше онлайн.
Знаковата първа присъствена среща се проведе в една от най-красивите къщи на Стария Пловдив – Чалъковата. На нея присъстваха Иван Попов-председател на Организационния комитет, Даниел Христов – главен секретар, Никола Господарски- отговорник за съоръженията на Гребния канал, Ралица Шопова- отговорник за транспорта, Росица Генова- акредитации, Красимира Чалкова – маркетинг и спонсори, Катя Кожухарова, Катерина Додова, Веска Попова, Яна Кирякова- отдел хранене и настаняване, както и Димитър Пехливанов, който ще отговаря за Covid- мерките и подробния Covid- план.
В разработването на този план водеща роля има д-р Асен Шумков, ръководител на медицинския екип на Световното първенство за юноши и девойки. След като бъде одобрен от FISA този план ще бъде публично оповестен и в официалният сайт на Световното по гребане за юноши и девойки.
„Доверието, което FISA има към нас е огромно. Доверяват ни се във всичко, което правим по организацията на Световното първенство за юноши и девойки до 19 години. Това е признание за постигнатото през годините. Знаят, че всичко на Гребния канал в Пловдив ще бъде наред и ще имаме следващо успешно световно първенство“, каза председателят на Организационния комитет Иван Попов.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...