Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радосвет Радев: Бизнесът очаква грамотно, отговорно и смело правителство
Бизнес Бизнес под карантина Важно Мнения

Радосвет Радев: Бизнесът очаква грамотно, отговорно и смело правителство

Бизнесът очаква на първо място грамотно правителство и на второ – отговорно. Точно в този момент имаме нужда от смело и амбициозно управление, заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара.
Той определи наложения от парламента мораториумът върху дейността на правителството в оставка на Бойко Борисов като нелепо и юридически неиздържано действие.
Кой американски президент си позволява 2 месеца преди встъпването си в длъжност да ограничи правомощията на действащия, реторично попита Радосвет Радев.
За да имаш предприемачество, трябва да има прогнозируемост, категоричен е Радосвет Радев. В българската конституция няма казус, при който страната да остане без правителство: „Ако не може да се излъчи редовен кабинет, може да се излъчи служебен“, подчерта Радосвет Радев.

Радев е категоричен, че настоящата ситуация на несигурност се отразява много зле на бизнеса. В анкета, проведена от БСК, 79 % от отговорилите представители на българския бизнес не наблюдават подобрение на икономическите показатели в своето предприятие.
Повечето от анкетираните вече не очакват възстановяване на икономиката преди края на 2022 г.
74 на сто от анкетираните отговарят, че имат нужда от подкрепа от държавата. Радев съобщи, че половината ок компаниите ще имат проблем заради изтеклия в края на март банков мораториум.
Председателят на БСК за пореден път изрази категоричната си позиция, че националният План за възстановяване трябва да бъде подаден в Европейската комисия до 30 април.

Срокът не трябва да бъде променен – 30 април гарантира ранно постъпване на авансите от 13 процента, но може да бъде променено съдържанието на плана. Нашият национален план е част от европейския, това е важно да се разбере. 30 април е оправдан и смислен срок, смята Радосвет Радев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...