Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Чехия с доказателство: Гебрев е платил аванс за боеприпасите, взривени през 2014 г
Свят

Чехия с доказателство: Гебрев е платил аванс за боеприпасите, взривени през 2014 г

Милош Земан
Милош Земан

Чешките правоохранителни органи са установили връзката на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев с експлозиите в складовете за боеприпаси в село Върбетице през 2014 г. Това заяви днес чешкият президент Милош Земан в извънредно обръщение по телевизиите „Прима“ и „Си Ен Ен Прима нюз“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Боеприпасите в складовете във Върбетице трябваше да бъдат изпратени в България, заяви Земан. По думите му е имало договор за покупко-продажба, Гебрев е платил аванс, така че „може да се смята за доказана българската следа“.

Президентът призова сънародниците си да изчакат резултатите от разследването на инцидента във Върбетице и увери, че информацията няма да бъде засекретена.

„Ако узнаем, че се оправдават подозренията (за причастност на Москва към експлозиите) Русия ще трябва да заплати за този вероятен терористичен акт“, посочи Земан. Ако обаче тези подозрения бъдат опровергани, това ще означава, че става дума за игра на специалните служби, която може да има сериозни последствия за нашия вътрешнополитически живот“, добави чешкият държавен глава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...