Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Борисов: Чакаме да чуем министрите на Слави Трифонов
България Важно Политика

Борисов: Чакаме да чуем министрите на Слави Трифонов

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Никой не ги кара да бягат. Според мен партията, която управлява, трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни защо със 165 мандата не може да управлява. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци? Отново ще се дадат над 50 млн.лв. за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого“. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който се срещна с министри, за да представят плана за възстановяване, който България трябва да внесе в НС и ЕК.

И допълни, че дълго време чака да чуе кои са министрите на Трифонов. Той коментира и предложението на партията на шоумена за министър-председател. „С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, тя за всичко ще пита какво да се прави.“

„Политически страхливец е този, който със 165 депутати казва, че не са му достатъчни, и иска 240. Вече е ясно, че нито една партия няма желание да управлява и не може да предложи правителство, освен нас“, каза още Борисов.

„Депутатът Трифонов се подигра с избирателите си, това е абсолютна безотговорност и сега ще загуби на държавата още два месеца шикалкавене и 200 милиона лева ще бъдат похарчени за избори, вместо да бъдат вложени в планове и да дадат продукт. Виждате колко е важно за България да се представи Планът за възстановяване в ЕК. Вероятно играят с Радев някаква игра, за да държат държавата в хаос. Защо не излезе да каже кои са му министрите, какъв му е кабинетът, какво ще направи и как ще управлява?“, попита риторично Бойко Борисов.

Той беше категоричен, че ако няма стабилно правителство, ще последва тежка политическа криза. „Влизаме в най-опасното време. На другите все им е виновно изборното законодателство“, подчерта министър-председателят. Борисов посочи, че държавата ще бъде изправена пред хаос през следващите месеци. „Без премиер, без правителство, с един кандидат-президент, който ще отговаря за всичко. Не можем да очакваме от един разединител да бъде безпристрастен и се вижда, че чака да се направят промените в Изборния кодекс, за да си направят машинациите“, допълни още Бойко Борисов.

Министър-председателят напомни, че всички международни кредитни агенции дават високи оценки на икономическите показатели на България. „Ще има криза и тогава ще ги питам какво ще правят. Ако нямате отново мнозинство, какво ще правим? Постоянно ли ще искат избори, и то в момент, в който трябва да сме стабилни и да имаме добре работеща държава, за да се справим с кризата“, коментира Бойко Борисов.

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост премиерът Борисов изтъкна ключовата му роля за подобряване живота на хората и увеличаване на икономическия растеж през следващите години. „Ние можем да носим отговорност и сме готови с Плана, изготвен с много работа и на базата на политическия опит. Ако опозицията има друг или „сега управляващите“, да представят техния“, заяви Борисов. „Ако ние управлявахме, Планът вече щеше да е в ЕК и щяха да са ни върнали препоръки. Другите обаче не са отишли да работят, а да създават хаос“, отбеляза министър-председателят.

 

Още

Слави Трифонов: ИТН ще върне мандата. На секундата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...