Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения
COVID-19 България Важно Здраве

Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения

доц. Ангел Кунчев

Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения. Това обяви на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Ние очакваме пратки с още 14 хил. дози от ваксината. Смятаме да насочим тези ваксини към туристическата индустрия и да я обхванем. Идеята ни е да започнем имунизацията преди летния сезон, защото ваксината „Янсен“ е еднодозова, ще се издаде документ кои хора за защитени в туризма“, коментира доц. Кунчев.

По думите му има идея тази еднодозова ваксина да се използва и сред ромското население. „Ще я използваме в по-труднодостъпните места, където трудно ще се открият хората, за да им се постави втора игла“, обясни още Кунчев.

Графикът за работа на зелените коридори е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването. По време на празниците ще работят 26 имунизационни пункта , 4 са в София. Ще се ваксинира и с „АстраЗенека“, и с“Пфайзер“.

„Надявам се всеки, който желае да се имунизира с РНК ваксина, да има възможността по празниците. От началото на юни дозите ще се очетворяват, така че би следвало да няма проблем с ваксинацията“, каза още Кунчев.

Още

Над 152 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...