Новини от Пловдив » Важно » Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения
COVID-19 България Важно Здраве

Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения

Доц. Ангел Кунчев

Ваксината „Янсен“ ще се използва без ограничения. Това обяви на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Ние очакваме пратки с още 14 хил. дози от ваксината. Смятаме да насочим тези ваксини към туристическата индустрия и да я обхванем. Идеята ни е да започнем имунизацията преди летния сезон, защото ваксината „Янсен“ е еднодозова, ще се издаде документ кои хора за защитени в туризма“, коментира доц. Кунчев.

По думите му има идея тази еднодозова ваксина да се използва и сред ромското население. „Ще я използваме в по-труднодостъпните места, където трудно ще се открият хората, за да им се постави втора игла“, обясни още Кунчев.

Графикът за работа на зелените коридори е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването. По време на празниците ще работят 26 имунизационни пункта , 4 са в София. Ще се ваксинира и с „АстраЗенека“, и с“Пфайзер“.

„Надявам се всеки, който желае да се имунизира с РНК ваксина, да има възможността по празниците. От началото на юни дозите ще се очетворяват, така че би следвало да няма проблем с ваксинацията“, каза още Кунчев.

Още

Над 152 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...