Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Деца от ОУ „Кочо Честеменски“ дариха усмивки на възрастни хора в нужда
Кадър на деня

Деца от ОУ „Кочо Честеменски“ дариха усмивки на възрастни хора в нужда

Деца от ОУ "Кочо Честеменски" се включиха в благотворителната инициатива.
Деца от ОУ "Кочо Честеменски" се включиха в благотворителната инициатива.

Ученическият съвет към ОУ „Кочо Честеменски“ подкрепи мисията „Подари великденска вечеря на възрастен човек в нужда“, инициирана от Юнона Кириакиду и нейния доброволчески отряд, които  са действащата сила зад куп инициативи в Правец и носят радост и утеха на най-нуждаещите се хора в града и целия регион.

В навечерието на светлия християнски празник Великден благотворителната акция обедини ученици, родители, учители и ръководството на ОУ „Кочо Честеменски“. Доброто им начинание ни припомни, че умеещите да дават умеят да променят света към добро.

„Възпитаваме учениците си в дух на човечност и съпричастност към нуждаещите се и вярваме, че благородните дела са най-важните уроци в живота“, сподели Катя Янакиева, учител по история и география.

„Това, което изпращаме, са всъщност нашите добри пожелания и нашите усмивки, защото искаме да зарадваме някого в нужда“, каза Анна-Мария Коларова от Vб клас.

„Мъчно ми е, когато виждам тъжни хора, самотни и сякаш изгубили надежда. Затова много ми се иска това, което направихме, да ги накара да се чувстват по-добре“,  допълни съученичката ѝ Анастасия Райчева.

А Николай Велчев, горд от наученото в часовете по религия, обобщава: „Възкресение означава надежда. И ни дава сигурност, че накрая побеждават любовта, истината и животът!“

„Дните около Великден са някак спокойни и леки, те носят повея на пролетта и радостта, човек ги прекарва обикновено с приятели и семейството си. Но аз си мечтая на този ден да ни събира не само празничната трапеза, мечтая си наред с традицията на шарените яйца и ароматните козунаци да ни свързва и мисълта за другите. Нека тази мисъл с грижа за другия стане наша традиция, защото щедростта и великодушието ни правят хора“ – с тези думи гЗлатка Алдженаби, директор на ОУ „Кочо Честеменски“, приветства инициативата на Ученическия съвет и благодари на всички, които се включиха в нея, за отзивчивостта и добросърдечието.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...