Quantcast
Новини Пловдив » България » Его, по-голямо от Борисовото? Вече е факт
Анализи България Важно Мнения Политика

Его, по-голямо от Борисовото? Вече е факт

Станислав Трифонов
Станислав Трифонов

Ваня ДРАГАНОВА


Станислав Трифонов надмина Борисов. Не по изборен резултат, а по себевзимане на сериозно. И след дългите години, в които изглеждаше невероятно някой да има его, по-голямо от Борисовото, това се оказа факт.

„Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост“, написа Трифонов във фейсбук, след като обяви, че номинира световната шампионка по шахмат за премиер с мандата на „Има такъв народ“. Той е в нечута триседмична (дотук!) карантина и от време на време понаписва (или му понаписват) нещо в социалните мрежи. Големият проблем обаче не е в отсъствието на лидера на ИТН от парламента и от студиата на националните медии, а в това, какво чака тази партия, за да вземе властта, която избирателите ѝ дадоха. Вече прочетохме, че ИТН няма достатъчно мнозинство, за да въведе мажоритарната избирателна система, с чието развяване като знаме от години стана втора политическа сила. Сега става ясно, че няма да се пробва и в съставянето на правителство, защото депутатите са малко, а предлагащите подкрепа са алчни и вредни. Малко отклонение – така им се полага на подмазвачите в новия парламент, които в омразата си към Борисов решиха да се натегнат на човек, който ще ги третира по-унизително и от него.

И сега големият въпрос е: Какво чака Трифонов? Мнозинство от 121 депутати на ИТН? И ще правим избори до постигането на тази заветна цел? И ако не стане в близките 2-3 вота, ще правим избори до дупка?

Изконните избиратели на Станислав Трифонов са хора, които едва ли ще размислят над случилото се след 4 април. Дано поразсъждават поне онези, които гласуваха за него не от любов към чалгата във всеки един смисъл на тази дума, а защото привидяха в партията му субекта, който ще събори Борисов. Защото очевидно дори опит за това няма да бъде направен.

Още

Слави Трифонов: ИТН ще върне мандата. На секундата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...