Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Кметът на „Родопи” подписа договор за изграждане на детски площадки в две села
Регион Родопи

Кметът на „Родопи” подписа договор за изграждане на детски площадки в две села

Площадките ще бъдат в Оризари и Кадиево.

Община „Родопи” ще изгради две площадки за деца на територията на селата Оризари и Кадиево.

Кметът Павел Михайлов и председателят на Управителния съвет на СНЦ „МИГ-Перущица-Родопи” Румяна Самоковарева подписаха днес договор с Държавен фонд „Земеделие“ за безвъзмездно финансиране по процедура „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР за периода 2014 – 2020 г.

Проектът е тристранен между Общината, сдружение „МИГ-Перущица-Родопи” и ДФ „Земеделие”. Стойността на инвестицията е близо 90 хиляди лева без ДДС. Предвидено е изграждане на комбинирани детски площадки за деца от 3 до 12 години, доставка и монтаж на оборудването, озеленяване, облагородяване на терена и извършване на рекреационни дейности, както и изграждане на вертикална планировка.

„Целта на инвестицията е да подобри условията на живот и отдих в населените места. Така не само ще задържим младите хора, но идеята е да работим в посока увеличаване на местата, където в селата може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време. По-добрата среда на живот привлича туристи и насърчава оставането и развитието на бизнеса”, коментира след срещата кметът Павел Михайлов.

С реализирането на проекта ще се създадат благоприятни условия, които да превърнат общината в предпочитано място за живот и възможности за перспектива на населението, категорични са от администрацията на „Родопи”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...