Quantcast
Новини Пловдив » България » Румен Петков: Човек на Мултигруп оглавява борда на ВМЗ
България Важно Политика

Румен Петков: Човек на Мултигруп оглавява борда на ВМЗ

Владимир Маринов, Румен Петков и Георги Илчев
Владимир Маринов, Румен Петков и Георги Илчев

Ваня ДРАГАНОВА

Човек на Илия Павлов и Мултигруп става председател на борда на директорите на ВМЗ, предупреди в Пловдив лидерът на АБВ Румен Петков. „Преди изтичането на мандата на сегашното ръководство е обявен и проведен нов конкурс. Председател на борда става Иван Карабатаков,  енергичен 64-65-годишен мъж, участвал в ръководството на 2 от фирмите на Мултигруп. Той вероятно за последен път е виждал оръжие, когато е бил в казармата“, заяви Румен Петков. Според него в новия съвет на дирекорите  влизат и Кристина Стоянова, която е туроператор, и  Тихомир Иванов, който е в списъка на синдиците,  а това навежда на идеята, че се готви ликвидацията на ВМЗ и превръщането му  в туристически обект. „Това е престъпно, смаян съм от мълчанието на депутатите от Пловдив и областта и на ръководството на Община Сопот „, каза още Румен Петков. Той добави, че е направен избор на ново ръководство и на Държавната консолидационнна компания, също преди изтичането на мандата на сега действащото. Лидерът на АБВ призова служебното правителство, до което най-вероятно ще се стигне, да вземе мерки за тези назначения.

Румен Петков отчете като слаб резултата на АБВ на вота и обяви, че в партията тече пълен цикъл избори. Той добави, че в парламента от началато на мандата са внесени 56 законопроекта, което „може да се направи само от хора, за които лъжата е начин на мислене, защото е ясно, че основната част от тях няма как да мине“.

Лидерът на АБВ определи като очаквано връщането на мандата от страна на ИТН и допълни, че Бойко Борисов няма как да коментира не само този факт, а и каквото и да било, след като е излъгал хората, кандидатирайки се за депутат като водач на две листи, и след това, отказвайки се от парламента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...