Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Атанасова: В ГЕРБ очакваме разговори с този, който получи третия мандат
България ИЗБОРИ 2022 Политика

Атанасова: В ГЕРБ очакваме разговори с този, който получи третия мандат

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова

Тя обвини Слави Трифонов в три лъжи от изборите насам

Слави Трифонов трябва лично да носи отговорност пред избирателите си, а не да се крие зад гърба на една дама, това не е никак елегантно, заяви пред NOVA шефката на на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова по повод номинацията на ИТН на Антоанета Стефанова за премиер, която да „върне мандата на секундата“.

Трифонов поставя и президентът Румен Радев в една странна ситуация,  а негативите от това правителство ще бъдат прехвърлени върху президента, смята Атанасова.

От колко месеца говорим, че трябва да се подхожда отговорно към политическите послания и към отговорността. Има най-различни хипотези, но много зависи от това кой ще вземе третия мандат и какво ще предложи, ако изобщо предложи нещо. Като че ли никой вече не иска да носи отговорност за нищо. Трябва да се търси и намира диалог и сега, ако някой вземе мандата и реши да управлява, очаквам поне на разговори да ни покани, заяви Атанасова.

Попитана дали ГЕРБ биха издигнали още веднъж Борисов за пример, Атанасова отговори, че изборът на хората ще покаже. По отношение на служебното правителство тя коментира, че то е призвано единствено и само да проведе нови парламентарни избори. ГЕРБ не е внесъл нито едно предложение за промяна на изборните правила. Ние казваме нещо много важно – не може да правиш промени, толкова важни и драстични, без да знаеш колко е срокът на действие на парламента и кога ще бъдат предсрочните избори. Гласуване по пощата не може да се приеме за една нощ. Дистанционно и електронно гласуване също не може да се приеме за кратко време. От ГЕРБ обаче са имали голямо желание да променим системата, като дадем шанс за мажоритарен вот в два тура. ГЕРБ е внасял два пъти тези предложения, каза още Десислава Атанасова като аргумент, че тези промени не са бързане.

Само за няколко дни г-н Трифонов излъга три пъти хората. Той се отказа от електронното дистанционно гласуване и от възможността българите в чужбина да гласуват. Най-рано през октомври може да се направи преброяване на населението и райониране. За три дни имаме три лъжи. Първо, 2.5 млн. бяха излъгани след референдума. Второ, 500 000 бяха излъгани, че той има отговорност и желание да управлява. Трето, той дори не се появи да благодари на хората, добави Атанасова./ПловдивПрес

Още

Райчев: Слави иска втори мач и да бие 3:1, ако не стане – следва програма минимум

Атанас Зафиров, БСП: Трифонов е на път да възпроизведе статуквото

Доц. Антоний Гълъбов пред Plovdiv-Press: Влизаме в спираловидна политическа криза, това е опасен сценарий

Борисов: Чакаме да чуем министрите на Слави Трифонов

Трифонов: Не бягаме от отговорност. Направим ли кабинет, ще сме зависими

Слави Трифонов: ИТН ще върне мандата. На секундата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...