A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Бетонният мост пада през 2022 г.
Важно Градът Община

Бетонният мост пада през 2022 г.

Иван Бакалски от НКЖИ
Иван Бакалски от НКЖИ

Ваня ДРАГАНОВА

Бетотният мост ще бъде съборен в средата или края на 2022 г., а проектът за реконструкцията  му ще е готов на 10 май, съобщи на сесията на Общинския съвет ръководителят на проекта за пробива под Централна гара Иван Бакалски от НКЖИ. „Ние сме възложили на изпълнителя на проекта за пробива да подготви проект за реконструкцията на Бетонния мост. На 10 май ние ще внесем техническия проект за пробива и идейнотото решение за Бетонния мост. Така че много скоро ще придобиете представа какво се предвижда. Ще се наложи заедно да намерим необходимите средства. Първоначалната идея е Бетонният мост да се разруши, след като бъде готов пробивът. Дали това ще стане точно така, аз не мога да гарантирам, всичко се случва“, каза Бакалски. Той уточни, че може да се наложи в хода на строителството първо да се изгради мостът, ако например високите подпочвени води спънат работата по пробива.

Администрацията ще направи всичко възможно Бетонният мост да бъде запазен, каза преди това кметът Здравко Димитров в хода на дебатите по подписването на допълнително споразумение с НКЖИ за пробива под гарата. В него двете страни се договарят да бъдат изградени две пасарелки, а за Бетонния мост се казва, че ще се търси инженерно-техническо решение за изграждането на ново съоръжение на мястото на сегашното и финансиране за това, т. е. няма конкретно поети ангажименти.

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ поиска да знае в какъв срок ще трябва да се случи изграждането на нова пътна връзка на мястото на Бетонния мост и когато не получи отговор, поиска почивка. Преди почивката Димчо Петров от ВМРО напомни, че партията му събира подписка за запазването на моста, прекратена заради пандемията, а независимият съветник Слави Георгиев поиска да бъде изслушан представител на НКЖИ, за да даде отговор как ще бъде организирано цялото движение, след като бъде осъществен пробивът под гарата. Така се стигна до изказването на Иван Бакалски от НКЖИ.

Още

Съветниците решават за споразумение с НКЖИ за Бетонния мост
Предпоследно: Реконструкция на Бетонния мост, а не ново съоръжение

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...