Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » „Градини и паркове“ оформят короните на дърветата в зоните в ремонт
Общество Община Пловдив

„Градини и паркове“ оформят короните на дърветата в зоните в ремонт

Санитарна сеч в зоните, в които тече ремонт.
Санитарна сеч в зоните, в които тече ремонт.

Екипи на „Градини и паркове“ приоритетно оформят короните на дърветата по улиците, където Община Пловдив реализира големите инфраструктурни проекти.

Санитарни дейности се извършват в цялата зона на район „Северен“, която попада в обхвата на Водния проект. Преди това експертна комисия е дала конкретни предписания, въз основа на които е издадена заповед от кмета на район „Северен“.

Премахват се сухи и пречупени клони, като стремежът е чрез адекватна грижа да се удължи животът на дърветата. Напълно се отстраняват само дървета, засягащи прякото изпълнение на проекта, както и изцяло изсъхнали растения, които застрашават да паднат върху преминаващи под тях хора.

Днес екипите работиха по ул. „Генерал Кутузов“. Продължават по ул. „Васил Левски“, която заради реконструкцията на ВиК мрежата по съседните улици поема част от трафика, а над нея също има надвиснали опасни клони.

Работници на общинското предприятие започнаха да оформят короните на дърветата и от северната страна на бул. „Христо Ботев“ – в отсечката от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“, където преди дни стартира подмяна на водопровода.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...