Новини от Пловдив » Важно » Доц. Кунчев: Ваксината срещу ковид няма да е задължителна
COVID-19 България Важно Здраве

Доц. Кунчев: Ваксината срещу ковид няма да е задължителна

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

Ваксината срещу ковид няма да бъде задължителна. Не се обмисля подобно нещо. Това заяви на пресконференция по повод Европейската имунизационна седмица главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му техническа грешка е довела до появата на подобни информации в медийното пространство.

Обсъжда се обаче ваксината срещу варицела да бъде включена към задължителния имунизационен календар, обясни още главният държавен здравен инспектор, цитиран от БТА.

Противогрипните ваксини тази година ще бъдат срещу щамовете „Виктория“, „Камбоджа“, „Вашингтон“ и „Пукет“, като те ще съдържат по-голямо антигенно състояние заради имунната система на възрастните хора, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Доц. Кунчев отбелязва, че през миналата година са били обхванати едва 7% от популацията и това е най-ниският процент в Европа.

Необходимо е да има позитивна мотивация за хората, за да се ваксинират, каза Александър Симидчиев, председател на парламентарата комисия по здравеопазване. Може да се създадат и законодателни рамки, съдържащи позитивна мотивация, добави още той.

Още

Лични лекари се сбиха с охраната на столичната РЗИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...