Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Ердоган обяви пълен локдаун в Турция от 29 април
COVID-19 Балкани Свят

Ердоган обяви пълен локдаун в Турция от 29 април

Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви въвеждане на пълен локдаун от 19.00 часа на 29 април до 05.00 часа на 17 май в рамките на нови мерки в борбата с коронавируса, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

След заседание на правителството Ердоган изтъкна, че Турция трябва бързо да намали дневните случаи на коронавируса под 5000 на ден, защото в противен случай неизбежно ще бъде изправена пред тежки последици от туризма до търговията и образованието.

В рамките на новите мерки се ограничават междуградските пътувания, които ще са възможни само с разрешение от властите, и се прекратява присъственото обучение в училищата и детските градини, отлагат се изпитите. Ердоган посочи, че производственият сектор и секторът на хранително-вкусовата промишленост ще бъдат изключени от новите ограничителни мерки, съобщава Ройтерс.

Ето и някои от по-главните детайли:

– Забрана за излизане навън. Търговските вериги ще работят с ограничено работно време през седмицата, а в неделя ще бъдат затворени.

– Затварят се всички работни места с изключение на някои производствени съоръжения, служби по чистотата и други, които са упоменати в наредба на турското вътрешно министерство.

– Преустановяват се присъствените занятия в училище на учениците от 8-12 клас. Всички ученици ще учат дистанционно.

– Ресторантите, заведенията за бързо хранене и кафенетата се затварят.

– Междуградските превози ще се осъществяват само със специално разрешение,като превозните средства ще работят с полови

Броят на дневните случаи на коронавируса в Турция надхвърли 63 000 на 16 април, след което рязко спадна до 39 000 в неделя, докато броят на смъртните случаи в резултат на вируса остана над 300 през изминалата седмица, отбелязва Ройтерс. Ердоган каза, че броят на дневните случаи на коронавируса трябва да падне под 5000 до края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан./ПловдивПрес

Още

Удължават извънредната епидемична обстановка (ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...